• hr
  • en
  • de
  • it

300 izlagača, 100 izloženih plovila...

Zagrebački sajam nautike, specijalizirana međunarodna nautička izložba koja se tijekom proteklih godina potvrdila kao najposlovniji nautički sajam u regiji i mjesto okupljanja poznatijih svjetskih proizvođača plovila i domaćih brodograditelja ove se godine održava od 18. do 22. veljače.
Sajam je nezaobilazno mjesto okupljanja inozemnih proizvođača plovila kao i domaćih brodograditelja.
U četiri, do kraja ispunjena sajamska paviljona bit će izložena ponuda brodova, brodskih motora, oprema za ronjenje, ribolov i jedrenje te nautička odjeća i obuća.
Za podizanje nautičke ponude, svakako su tu hrvatski mali brodograditelji kojima se nude posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova.
Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu.

Njihova ponuda ove godine je izvanredna. Predstavit će se više od 100 plovila.
Na sajam nautike stiže najbolje iz hrvatskih škverova. Predstavljaju se PIČULJAN RAB, MIRAKUL, LEIDI, MERRY FISHER, GLASTRON, ATLANTIC MARINE, FALKOR, JEDRILICA i550, MARLIN, FOUR WINNS, CLEAR, BARRACUDA, GS NAUTICA, RINKER, BLULINE, DRAGO, KRUGER, ITALMAR, WAV MARINE, ARBA, BURA, LOMAC ADRENALINA, PORTOFINO MARINE, NAVAL, DELPHIA NANO, NAUTIKA RP, ARTA VELA R, GALIA, QUICKSILVER, STINGRAY, ZAR, PRIMUS 17R, BAKAN, GRAND, M-SPORT, COASTLINER.

Tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača.
Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, STEYR, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI. Bogata je ponuda opreme za ronjenje, ribolov, jedrenje, nautičke obuće i odjeće.
Ovogodišnji sajam prilika je da se svi posjetitelji upoznaju s kvalitetom domaće male brodogradnje koja uistinu ima što pokazati bez obzira na tržište danas i općenito gospodarsku situaciju.
Na izložbenom prostoru Nautica portala bit će izložena sportska jedrilica i550-424, čiji je autor i samograditelj Marin Lukas. Marin Lukas je zajedno sa Joškom Jeličićem i Jadranom Lukasom u manje od dvije godine stvorio remek-djelo brodske samogradnje, brzu regatnu jedrilicu odličnih maritimnih sposobnosti i velike stabilnosti. Jedrilica je dugačka 5,5 metara i rađena je prema dizajnu i nacrtima Christophera Beckwitha.
Većini naših brodograditelja upravo ovaj sajam predstavlja centralno mjesto promocije novih plovila koja svake godine obogaćuju ponudu sajma i svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji hrvatske brodogradnje.
„Ploviti, otkrivati, živjeti" i još kažemo uživati, naš je moto sajma. Iskreno, želimo to i Vama!

ATRAKCIJE ZA POSJETITELJE

Spremni ste za neke nove avanture? Želite roniti? Samo dođite, imamo zanimljivosti za Vas.
U paviljonu 10a bit će postavljen bazen u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće.
Pogled u plavo - Posjetitelji sajma imat će priliku u montažnom bazenu promjera 10m uz instruktore specijalističkog ronilačkog tima Grada Zagreba (UHS), besplatno isprobati ronilačku opremu te uz kratku obuku zajedničkim uronom pogledati podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića - nagrađivanog podvodnog fotografa.
Izdvajamo i press konferenciju koju će Goran Čolak, aktualni svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah u nekoliko disciplina održati u subotu, 21. veljače u 12.00 sati. Tom prilikom, uronom od 7 minuta Goran će najaviti obaranje vlastitog Guinessovog rekorda (nositelj je Guinessovog rekorda u ronjenju na dah od 23 minute i 1 sekunde). Ove godine probat će probiti sve granice i stići do nevjerojatne 24 minute.
Isti dan, u 14.00 sati Goran Čolak održat će predavanje o ronjenju na dah s posebnim naglaskom na sigurnost u ronjenju.
Life is a beach, atraktivan program u organizaciji Surfmania tima prezentirat će sve novosti vezane uz windsurfing i kajake.
AquaSUPERpark, subota, 21. veljače u 11.15 sati, mini natjecanje za djecu na trampolinima i toboganima.
Humanitarna aukcija vrijednog ribičkog Tahe Marine Aqua Moon Angler kajaka, u subotu, 21. veljače u 11.45 sati. Sredstva od ovogodišnje aukcije se dijele: pola ide malim prijateljima u Dječji Dom Zagreb „A.G. Matoš", a pola za pomoć teško oboljelom, poznatom tatoo majstoru, umjetniku Goranu Crnjcu - Crnom.
Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju maritimne baštine ove godine kao središte zanimanja planira izložiti u toplom prostoru Zagrebačkog velesajma veslačku barku gig 620 u postupku izgradnje.
Posjetitelji će moći vidjeti konstrukcijske detalje i porazgovarati s čuvenim brodograditeljem Milanom Jadrešićem iz Betine koji će tijekom sajma demonstrirat izgradnju navedene veslačke barke koja se koristi za obuku pomorskih kadeta. Ovakav ili sličan vrlo eleganat brod koristi se u mnogim mornaricama svijeta za obuku pomorskih kadeta. Meštar Mile poznat je po mnoštvu vrlo atraktivnih i poznatih gradnji. Napravio je impresivnu braceru Gospa od mora, napravio je dvije mitske gajete falkuše: Mikula i Palagruža te cijelu flotu betinskih gajeta, leuta i kajića. Poznat je kao graditelj koji odlično kombinira tradicijske drvene konstrukcije i moderne materijale.

NAGRADNA IGRA ZA POSJETITELJE

Glavna nagrada za posjetitelje:
Gumeni čamac na napuhavanje YAM 310S i Vanbrodski motor Yamaha F6CMHS
Sponzor: TM Zagreb

2. nagrada
Krstarenje za 6 osoba - vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30
Sponzor: Grginić jahte, Zagreb
(popis ostalih nagrada u prilogu informacije)

Javno izvlačenje dobitnika održat će se u nedjelju 22. veljače 2015. u 17,00 sati u paviljonu 10a, štand 31, Ronilački klub NEMO ADRIATIC.
Rezultati javnog izvlačenja dobitnika biti će objavljeni na web stranici Zagrebačkog velesajma.

Svečano otvorenje
Očekuje se da će sajmove svečano otvoriti dr. sc. Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, u srijedu, 18. veljače 2015. u 11.00 sati u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma.
Cijene ulaznica i kataloga za sve sajmove
- ulaznica za jednokratni posjet 30 kn
- dvije ulaznice za jednokratni posjet 50 kn
- ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenta i umirovljenika 15 kn
- ulaznica za stalni posjet 80 kn
- katalog 15 kn

Za vrijeme trajanja sajmova parking oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.
Za organizirane grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20 % na cijene ulaznica.


Radno vrijeme za posjetitelje sajma:
18. - 21.02. od 10.00 do 19.00 sati
22.02. od 10.00 do 18.00 sati