• hr
  • en
  • de
  • it

29.11.2010. N. Vinodolski: Gradnja marine starta u proljeće

Ako prosuđujemo prema najavljenim počecima ostvarivanja dvaju investicijskih projekata, nova će godina, 2011., biti zaista godina preporodnih ulaganja na području Grada Novog Vinodolskog. Od tih dviju, jedna je iznimna za turistički Novi Vinodolski, a to je luka nautičkog turizma, popularna i dugo priželjkivana marina. Bit će to novo utočište za 260 brodica i brodova nautičkih turista, što će je uvrstiti u tzv. manje marine, koje su i ekološki opravdanije od onih velikih s tisuću i više vezova.
Nakon ugradbe pilota u podmorje na sjeverozapadnom dijelu akvatorija ispred gradske novljanske luke, radovi bi trebali početi već idućeg proljeća i biti dovršeni do studenoga. Drugi lučki objekt bit će izgradnja lukobrana u Klenovici. Novi i produljeni devedesetmetarski lukobran vrijedan 15 milijuna državnih, županijskih i gradskih kuna, zaštitit će klenovarsku luku od jakog juga i potaknuti razvoj nautičkog turizma, a domicilnim ribarima značiti više nego kakav novi brod.
U gradnju lučkih objekata već se godinama nije uložila nijedna kuna, a iduće godine bit će to milijuni novih kuna u stotine metara novih lukobrana - i novljanska marina uključuje gradnju novog i produljenje postojećeg lukobrana - tako da se zaista Nova godina može smatrati i već sada nazvati prekretnicom u ulaganjima u nove lučke i turističko-nautičke objekte.

Izvor: www.novilist.hr