• hr
  • en
  • de
  • it

28.01.2011. Pula: Prihvaćen UPU Delfin

Uz burnu raspravu, povišene tonove te oštro protivljenje oporbe, koja je neposredno prije glasanja napustila sjednicu, Gradsko vijeće je u četvrtak navečer s 15 glasova za i niti jednim protiv prihvatilo odluku o donošenju UPU Delfin.
Ovom su odlukom okončani višegodišnji prijepori oko usvajanja tog plana kojem su se građani, posebice stanovnici Nove Verude, žestoko usprotivili, dok ga je s druge strane gradska vlast isto tako žestoko branila.
UPU Delfin, podsjetimo, već godinama podiže prašinu, a najveća se podigla sredinom prošle godine kada su građani MO Nova Veruda na sav glas počeli vikati da su izigrani. Tvrde da je gradonačelnik Boris Miletić 2008. godine preko noći u GUP uvrstio gradnju na području Delfina, a nakon što je MO na prijevaru prihvatio plan investitora.
Građani su, naime, tada prihvatili plan na temelju prezentacije tvrtke SBE, no ispostavilo se da su prezentirane dozvoljene vrijednosti gradnje daleko veće, kako postotak izgrađenosti, tako i visina zgrada. Zbog prijevare, ali i niza drugih razloga, građani su zatražili obustavu donošenja UPU-a te izmjene GUP-a. Podržalo ih je 3.826 Puljana.

Izvor: www.glasistre.hr