• hr
  • en
  • de
  • it

23.12.2010. Privremeno obustavljena potraga za Sedejem

Zbog južine, loše vidljivosti i kiše u srijedu je privremeno obustavljena potraga za Raulom Sedejem, ribarom koji je nestao zajedno s Imrom Mesaroszom.
Od dežurnog koordinatora Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje ljudi na moru Zlatka Carevića doznajemo da su u srijedu ujutro Sedeja i pasaru tražili brodica Lučke kapetanije i pomorske policije, a potraga je poslije podne obustavljena.
U sljedećim danima za tijelom ribara i pasarom nastavit će tragati brodica kapetanije i policije u sklopu svojih redovnih aktivnosti.
- Posebnu pažnju usmjerit će na pretraživanje lokacije na kojoj su ribari nestali u nedjelju, dakle od Rta Bumbišta do svjetionika Porer. Dogovoreno je da će vlasnik pasare angažirati dvije ribarice da uz pomoć sajle pretraže morsko dno.
Vremenski uvjeti zasad su nepovoljni pa će potraga za ribarom i ostacima barke biti nastavljena čim to uvjeti dozvole, kazao nam je Carević.
U srijedu smo od istražne sutkinje Sene Midžić Putigna pokušali doznati je li obdukcijom utvrđen uzrok smrti Mesarosza, no, premda je obdukcija napravljena, nalaz još nije stigao do suda.

Izvor: www.glasistre.hr