• hr
  • en
  • de
  • it

23.09.2010. Tragedija u Komiži

Oko 11.15 sati prilikom ukrcaja grupe poljskih turista na brodicu hvarskih registracija, eksplodirala je boca za ronjenje. Na mjestu je poginula 48-godišnja Poljakinja, a teško su ozlijeđene još četiri osobe, navodno je jedna osoba u životnoj opasnosti. Svi su helikopterom HRZ-a prebačeni u splitski KBC.
Kako Index doznaje, Poljaci su krenuli na ronjenje u organizaciji ronilačkog kluba Dodoro. "Ne možemo ništa kazati u ovom trenutku. Hvala", bilo je sve što se moglo dobiti od ljudi iz kluba.
Policija je na mjestu nesreće, u tijeku je očevid. Inspektori razgovaraju s vlasnikom kluba, kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je eksplodirala boca za ronjenje te eventualna kaznena odgovornost za ovu tešku nesreću.
Na Vis policijskim gliserom iz Splita krenuo istražni sudac.
Na Visu su šokirani tragedijom. Nikome ne ide u glavu kako je moglo doći do ovako teške nesreće. Pretpostavlja se da je boca bila neispravna, možda i prenapumpana zrakom. Navodno je boca pala i eksplodirala.
U istragu je uključena i Lučka kapetanija, a na Vis su policijskim gliserom krenuli i istražni sudac Davor Svalina te tužiteljica Marina Matušan.

Izvor: www.index.hr