• hr
  • en
  • de
  • it

23.07.2010. Poziv na Sestrurnjsku noć

Svake se godine na otoku Sestrunju kroz ljetne mjesece održava niz događanja koji privuku ne samo sestrunjce nego i njima drage prijatelje. Ljeto na otoku je posebno iskustvo i tko ga jednom doživi ponovno se vrati. Kako se tradicija ne bi prekinula, i ove godine mladež i ostali mještani otoka potrudili su ljeto učiniti posebnim, nezaboravnim i zabavnim.
Centralni događaj brojnih manifestacija je „Sestrunjska noć", koja se ove godine održava u subotu 31. srpnja 2010., a na kojoj će sve okupljene zabavljati zadarska grupa Big Fun. Posjetitelji će imati priliku upoznati stare običaje i tradicije otoka, kao što su sestrunjsko kolo i izložba starina. Uz mnogo dobre dalmatinske hrane, pića, pjesme i plesa, neizostavna je lutrija sa puno smijeha i zafrkancije. Neizostavno je i dokazivanje tko je jači, jug ili zmorac mjesta ili pak netko od gostiju sa susjednih otoka, a sve to u natjecanju povlačenja konopa.
Osim tradicionalne pučke fešte, Sestrunj je svakog vikenda rezerviran za malene fešte i sportske turnire. Prvi takav turnir je turnir u boćama koji se održava 23. i 24. srpnja, slijedi ga turnir u muri-šijavici 25. srpnja, a istog dana u popodnevnim satima svoje snage odmjeravaju mladi i stari u vaterpolu. Dan prije fešte, odnosno 30. srpnja igra se turnir u nogometu, dok je poslijepodne nakon neprospavane noći 1. kolovoza rezervirano za odbojku u moru odnosno u muliću.
Zadnji vikend događanja na Sestrunju je ujedno i najluđi, a to je turnir u košarci 6. kolovoza, te neizostavni Sestrunjski ljetni karneval koji će se održati 7. kolovoza. To je dan kada otok doživi metamorfozu i kada svi postanu isti, bilo da su stari ili mladi, ozbiljni ili neozbiljni, svi maškarani prolaze otokom kako bi kroz zabavu i smijeh pozdravili još jedno, nezaboravno provedeno ljeto na Sestrunju.

Raspored događanja na Sestrunju

Turniri i fešte:
Petak 23. 7. 2010. - Turnir u boćama (1. dan)
Subota 24. 7. 2010. - Turnir u boćama (2. dan)
Nedjelja 25. 7. 2010. - Turnir u muri, vaterpolo (u Hrvatinju) STARI vs. MLADI
Petak 30. 7. 2010. - Turnir u nogometu (+ karaoke show)

SUBOTA 31. 7. 2010. - SESTRUNJSKA NOĆ 2010.
Nedjelja 1. 8. 2010. - Odbojka u muliću (poslijepodne)
Petak 6. 8. 2010. - Turnir u košarci

SUBOTA 7. 8. 2010. - LJETNI KARNEVAL