• hr
  • en
  • de
  • it

222 metra čistog luksuza

'Triple Deuce' bit će najveća i najskuplja jahta ikad.
S 222 metra dužine, sedam paluba, dva bazena, glavnim apartmanom površine 275 četvornih metara, superjahta "Triple Deuce" bit će najveća i najskuplja jahta ikad napravljena.
Ponovno će pomaknuti granice izgradnje luksuznih plovila. Jahta bi trebala biti dovršena 2018. godine, ime vlasnika još se ne zna, ali je poznato da će koštati oko milijardu eura.
To će luksuzno plovilo nadmašiti standarde koje su postavili "Eclipse", 163,5 metra duga jahta vlasnika nogometnog kluba Chelsea, ruskog milijardera Romana Abramoviča, i sadašnji rekorder, 182 metra duga jahta "Azzam", čiji je vlasnik šeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i emir Abu Dhabija.
Jahta "Triple Deuce" bit će duža i od mnogih kruzera, a godišnje će njeno održavanje koštati između 20 i 30 milijuna dolara. Usprkos grandioznosti, na jahti će se moći smjestiti samo 36 gostiju o čijim će se potrebama brinuti 50 do 70 članova posade.
Vlasnički apartman prostirat će se na dvije etaže i omogućavati fantastičan pogled tijekom plovidbe, a gostima koji će u njemu boraviti, uz ostalo će na raspolaganju biti privatna teretana, ured i blagovaonica. Na jahti će se nalaziti zatvoreni i otvoreni bazen, nekoliko vrućih kupelji, a gostima će stalno biti na raspolaganju maseri i frizeri. Izgradnja jahte još nije započela, trebalo bi se to dogoditi tijekom sljedećih 12 mjeseci u nekom, još nepoznatom, europskom brodogradilištu, a projekt će tijekom tri godine, koliko se predviđa da će izgradnja trajati, zaposliti oko 500 ljudi. Abramovičeva jahta "Eclipse" završena je u prosincu 2010. godine i preuzela je krunu najveće jahte od 138 metara dugog plovila "Rising Sun" koje je u to vrijeme bilo u vlasništvu američkog biznismena Larryja Ellisona. Međutim, Abramovičeva "vladavina" nije dugo trajala, 2013. je jahta "Azzam" kraljevske obitelji iz Emirata postala najveće privatno luksuzno plovilo.
No, bilo je pitanje dana kad će nadmetanje najbogatijih ljudi svijeta dovesti do novog rekorda, sada svi s nestrpljenjem očekuju da isplovi "čudo" dugo 222 metra. Što, naravno, ne znači da do završetka nove superjahte netko tko ne zna što će s novcem neće naručiti da se izgradi još duže, skuplje i luksuznije plovilo...

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr