• hr
  • en
  • de
  • it

20.01.2011. Hrvatski turistički dan u Moskvi

U Moskvi će se, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, tradicionalno 18. siječnja održati manifestacija Hrvatski turistički dan. Nakon konferencije za novinare slijedit će radni sastanak ruskih i hrvatskih turističkih djelatnika na kojem će se dati analiza protekle turističke sezone i predstaviti novosti iz turističke ponude. Ujedno to će biti i prigoda da hrvatski hotelijeri i turističke agencije prošire svoje poslovne kontakte i ostvare što bolju suradnju s ruskim partnerima, priopćeno je iz HTZ-a.

U prvom je planu napor da se što više ruskih organizatora putovanja uključi u poslovanje s hrvatskim partnerima. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi i dalje će animirati cjelokupnu turističku privredu u Hrvatskoj u pogledu aktivnog pristupa tržištu Rusije. Za 2011. godinu planiraju se i dalje promidžbene aktivnosti na ruskom tržištu u nadi da će se turistički promet nastaviti kretati uzlaznom putanjom kao što je to bio slučaj i prošle, vrlo uspješne turističke godine.

Prema podacima sustava turističkih zajednica, prošle je godine Hrvatsku posjetilo 173.256 ruskih turista ili 31 posto više nego u godini prije. Ostvarili su 1.473.071 noćenje, što je 34 posto više nego u 2009. Program aktivnosti tijekom Hrvatskog turističkog dana nastavit će se u večernjim satima, kada će se u hotelu Crown Plaza prirediti Hrvatska večer na koju su pozvani predstavnici ruskih turoperatora i agenata, medija i diplomacije.
Iz HTZ-a su izvijestili i da će kongresni i insentiv ured Hrvatske turističke zajednice sudjelovati na kongresnoj i insentiv burzi "Conventa" koja će se održati u Ljubljani od 19. do 20. siječnja. Sudjelovat će oko 125 izlagača iz jugoistočne Europe, od kojih je 31 izlagač iz Hrvatske.

Izvor: www.hrt.hr