• hr
  • en
  • de
  • it

19-a BMW Business Cup regata u Biogradu

19-a BMW Business Cup regata održati će se u Marini Kornati, Biograd na Moru, od 18 do 24.05.2014.

Natjecatelji - 59 ekipa sa preko 400 jedriličara iz Austrije i ostalih zemalja srednje Europe natjecati će se 4 dana prema ORC pravilima. Jedriti će se na One design floti od 20 identičnih Bavaria 40S, te u dvije otvorene klase.
Koncept - Ekipe sponzorirane od raznih tvrtki sastavljene od iskusnih jedriličara, menadžera i zaposlenika sudjeluju u događaju punom natjecateljskog jedrenja i zajedničkog druženja u kojem razvijaju svoje poslovne mreže. Za vrijeme globalne financijske krize večina poslovnih regata su se značajno smanjile ili u potpunosti ugasile zbog rezanja troškova, dok je BMW Business Cup procvijetao tijekom prethodne četiri godine. Zasluga je to novih organizatora koji su premjestili regatu u Biograd, te iskoristivši prednosti vrhunskih sadržaja postavili nove standarde.
Organizatori - Večina plovila na regati su u vlasništvu Pitter Yachtinga Austrija i Hrvatska pitter-yachting.com, sportski dio regate organizira Austrijski Sport Consult sportconsult.at, dok sadržaje i usluge na kopnu pruža Ilirija d.d. i njihova Marina Kornati www.marinakornati.com.
Zaklada José Carreras za borbu protiv leukemije - Na ovogodišnjoj regati u nedjelju 18.05 će se održati jedan plov u ime zaklade José Carreras za podizanje svijesti i prikupljanje donacija za borbu protiv leukemije. Više informacija na www.bmw-businesscup.at
On - line tracking - Sva plovila koja sudjeluju u regati mogu se pratiti preko interneta u realnom vremenu. Više informacija na www.bmw-businesscup.at
Dnevne snimke i fotografije - su dostupni na www.bmw-businesscup.at

Izvor: Ivan Dujmović ivan@bbs.com.hr  Tel: +385 23 250 454 Mobile: +385 99 274 5359