• hr
  • en
  • de
  • it

18.04.2011. Karlo Kuret dobio ´Uskršnju´

Posada Karla Kureta na jedrilici All 4 one, Krešimira Đakulovića na Mareusu, Bojana Božića na Voli Voli i Maria Kundiha na 01 Ekspressu pobjednici su ovogodišnje Uskršnje regate.
Trećeg dana nadmetanja u akvatoriju Vodica bura je dala pune ruke posla sucima i jedriličarima. Jutros je vjetar bio prejak, zbog čega su suci oglasili odgodu starta.
Poslijepodne se vjetar primirio pa je odjedren zadnji plov regate za ORC po oko deset čvorova nestabilne bure, odnosno dva za openaše.
Start drugog plova za ORC ponavljalo se nekoliko puta zbog nemirne flote koja je prijevremeno prelazila startnu liniju. Start je uspio u trećem pokušaju, međutim bura je toliko mijenjala smjer da su suci oglasili prekid i kraj regate.
Uskršnja regata druga je od šest postaja ORC Kupa Hrvatske. Slijedeća regata jedri se u Zadru početkom svibnja. Nakon dvije regate u otvorenom dijelu poretka prva je češka Bohemia Express. U poretku za Kup Hrvatske prvi je Barba Branko Zlatana Zoričića, drugi Mareus Krešimira Đakulovića, a treći Gringo 2 Roberta Sandalića.

Rezultati

Izvor: www.hjs.hr