• hr
  • en
  • de
  • it

17.03.2011. Otkazane brojne brodske linije

Olujna južina uzrokovala je jučer brojne probleme u pomorskom prometu jer je zbog jakih udara vjetra otkazano nekoliko brzobrodskih, brodskih, ali i trajektnih linija. Zbog ovoga su žitelji nekoliko otoka zadarskog arhipelaga ostali odsječeni od kopna i morali su čekati da se jak vjetar smiri i da se opet otvore plovni putovi.
Iz Jadrolinije su nam potvrdili da su jučer otkazali brodsku liniju iz Zadra za Sali i Zaglav, a koja je trebala krenuti u 10 sati ujutro. Poslije toga otkazana je i trajektna linija iz Zadra za Preko, a koja je trebala krenuti u 12.15 sati. Otkazan je i podnevni trajekt iz Zadra za Bršanj na otoku Ižu.

- Brodska linija iz Zadra za otok Iž i Ravu koja je trebala krenuti u 14.30 sati prolongirana je za 18.30 sati, ali i tada će brod krenuti samo ako se uvjeti na moru smire. Otkazan je i katamaran iz Zadra za Sali i Zaglav, a koji je trebao krenuti u 15.30 sati, rekli su dežurni operativci Jadrolinije.
Zbog mjestimičnih udara juga od 50 do 70 kilometara na sat katamarani su imali velikih problema u vožnji, pa je tako i katamaran Paula, tvrtke G&V line također gotovo cijeli jučerašnji dan proveo privezan u zadarskoj luci.

- Jutros je Paula u 10.30 sati krenula prema otocima Ižu i Ravi, ali kada je došla do Ždreškog mosta brod nije mogao "probiti" valove te se okrenuo i vratio u Zadar. U 14.15 sati je Paula trebala krenuti prema Rivnju, Sestrunju, Božavi i Zverincu, ali zbog lošeg vremena nije otišla, rekli su nam jučer iz G&V linea.
Iz meteorološke postaje Zadar doznajemo da su udari juga bili i do 70 kilometara na sat, dok je more bilo valovito i jače valovito. Iz Pomorskog meteorološkog centra Split upozorili su na jake udare juga, posebno na otvorenom moru te na mogućnost nevera.

Izvor: www.zadarskilist.hr