• hr
  • en
  • de
  • it

16.07.2010. ACI Split: Računamo na 25 tisuća nautičara

Bit će ovo dobra sezona - dočekao nas je u ACI-jevoj marini podno Sustipana njezin direktor Edo Karuza. Splitska marina i ove je sezone omiljena među starim ali i novim gostima nautičarima.
Kako bi pružila dodatnu udobnost koju jedna velika marina mora imati, upravo se privodi kraju i rekonstrukcija zgrade recepcije s uredima i novim ugostiteljskim sadržajima. Dva bijela objekta, prizemlje i kat, skladno su se uklopili u vizuru bijelih jedara.
- Ove godine očekujemo tri posto bolju popunjenost u odnosu na isto razdoblje lani. Dnevno imamo od 40 do 50 brodova u tranzitu. Prošle smo godine zabilježili šest tisuća brodova koji su prošli kroz našu marinu, a ostvarili smo i oko osam tisuća noćenja. Ukratko, prošle je godine kroz splitsku ACI-jevu marinu prošlo između 25 i 30 tisuća gostiju. Svi pokazatelji kazuju kako će tako biti i ove godine. Najveća gužva je petkom, subotom i nedjeljom, kada doslovce iglu u more ne možete baciti - iznosi zavidne brojke direktor Karuza.
S novom zgradom marine, koju je projektirao ured "Nemico", nautičarima se nudi potpuno novi sanitarni čvor, s prostranim tuš kabinama. Čarter tvrtke koje djeluju u marini, unutar zgrade dobit će i reprezentativne urede, a na katu recepcije smjestit će se novi riblji restoran, s čije će terase pucati pogled na marinu i cijeli stari Split. Nova recepcija je prostrana, prava hotelska. Interijer je u bijelim i plavim tonovima.
- Stara je zgrada recepcije napravljena prije 25 godina i vrijeme je jednostavno pregazilo. Novim objektom, površine 2,8 tisuća metara četvornih, zadovoljili smo naše potrebe za barem idućih 30 godina - kaže Karuza.
- Kakav je profil nautičara koji vam dolaze? - pitali smo direktora marine.
- Istraživanja kazuju kako je prosječni gost naše marine u dobi između 40 i 45 godina, visokog obrazovanja, prosječne minimalne plaće od tri tisuće eura naviše, a dnevno potroši između 80 i 100 eura. Oni uglavnom doručkuju i ručaju na svojim brodovima, a večera je u pravilu u gradu - iznosi direktor Edo Karuza.

Izvor: www.slobodnadalmacija,hr