• hr
  • en
  • de
  • it

16.02.2011. U niskoj lučici gradit će se marina

U razvojnoj strategiji Nina vidno mjesto zauzima gradska lučica. U njoj se pored ostalih planom predviđenih sadržaja planira gradnja jedne manje suvremeno opremljene marine. No, da bi se prišlo realizaciji tog projekta potrebno je prvotno izvršiti detaljno i studiozno čišćenje i odmuljivanje gradskog porta, u kojeg su godinama morske struje i valovi nanijeli znatne količine pijeska i morskog mulja. Tim povodom, odlukom ninskog gradonačelnika Emila Ćurka i njegovog stručnog kolegija, a uz prvotno odobrenje Gradskog vijeća, od jučer je građanima Nina na javni uvid stavljen projekt odmuljivanja ninske lučice.

Javni uvid s matematičkim modelom migracije nanosa pijeska i mulja u ninskom akvatoriju, a time i u gradskoj luci, trajat će do 15. ožujka ove godine. Uvid će se moći izvršiti uz stručna pojašnjenja djelatnika iz Odjela za komunalnu djelatnost Grada Nina svakog radnog dana, od 8 pa do 14 sati u za to pripremljenom prostoru unutar Gradske uprave na adresi Trg hrvatskih branitelja 1. Možebitni prijedlozi i primjedbe te druga pojašnjenja vezana uz ovaj dokument, zainteresirani će građani moći upisati u posebnu knjigu dok traje uvid.

Javna rasprava o projektu odmuljivanja sazvana je za utorak, 22. ovog mjeseca u prostorijama Doma kulture s početkom u 12 sati. Pisana očitovanja, mišljenja i primjedbe na projekt odmuljivanja ninske luke moći će se dostaviti nositelju izrade, Gradu Ninu, i to najkasnije do završetka javnog uvida. Pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu čitko napisani te potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja, neće se uzeti u obradu u pripremi konačnog izvješća o javnoj raspravi, saznali smo od strane mjerodavnih u ninskoj Gradskoj upravi

Izvor: www.zadarskilist.hr