• hr
  • en
  • de
  • it

15.02.2011. Do ljeta nova ribarska luka u Postirima

Do početka sezone Postira će dobiti sasvim novi izgled jer će uskoro početi izgradnja ribarske luke. U investiciju na ovom dijelu Brača bit će uloženo oko 8 milijuna kuna, potvrđuje Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.
- Radove će izvoditi tvrtka Pomgrad, a očekujemo da bi se u posao trebalo krenuti sljedeći tjedan - najavljuje Maroević.
Usporedno s izgradnjom ribarske luke, koja će ribarima znatno olakšati iskrcaj i prijevoz, Postira će dobiti i novi nautički dio luke, a natječaj za ove radove bit će raspisan uskoro. Osim velikog zahvata na Braču, dobre vijesti stižu i za Hvar, Kaštela i Šoltu.
U ovoj su godini tako u planu sanacija hvarske luke, luke u Kaštel Starome te u Rogaču. Uz popločavanje obale, novih vezova, u planu je i obnova elektroinstalacija, a za ove radove bit će izdvojen novac iz županijskog proračuna.
Zajedno s natječajima za županijske projekte pripremljeni su i planovi za izgradnju nove trajektne luke u luci Drvenik i dogradnju trajektne luke u luci Stari Grad, za što će se država natjecati za sredstva iz EU fondova

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr