• hr
  • en
  • de
  • it

14.03.2011. Nova hvarska riva do Uskrsa

Dobre vijesti za Hvar stižu iz Lučke uprave Splitsko- dalmatinske županije. Nakon geotehničkih istraživanja provedenih prošle godine, Lučka uprava počela je s radovima na sanaciji hvarske rive.
Kako doznajemo, projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka "Obala" d.o.o., dok radove izvodi građevinsko poduzeće "Pomgrad" iz Splita.

- Sanacija je neophodna jer je utvrđeno da se riva počela podlokavati još 2008. godine, a potom su se pojavile i pukotine. Očekujemo da ćemo započete radove, vrijedne oko 750.000 kuna, završiti do 15. travnja i da će obnovljena riva u punom sjaju dočekati ovu turističku sezonu - kazao je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.
Gradilište u Hvaru nije jedino na škoju jer se već otprije sanira riva u Starom Gradu, gdje će na svoje doći domaći, ali i turisti. Bit će bolje i nautičarima jer će luka dobiti nove vezove.

Osim starogradske luke, Lučka uprava, prema riječima ravnatelja Maroevića, planira nadogradnju postojećih lukobrana u jelšanskoj luci, ali i proširenje nautičkih kapaciteta u ovom hvarskom mjestu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr