• hr
  • en
  • de
  • it

12.09.2010. Nema šteta od zaplitanja jahte Avangard 2

Nitko od vlasnika jahti čije je sidrene lance u petak poslijepodne zahvatila svojim sidrom megajahta Avangard 2 - nije prijavio pomorsku nezgodu, što znači da nikakve ozbiljnije štete nisu prouzročene.
Sve su se posade jahti odmah jučer pojavile na svojim jahtama, jer se pomorska nezgoda obavezno prijavljuje kada dođe do oštećenja jahti, tako da se od osiguravajućih kuća može namiriti šteta. Budući da u ovom incidentu nitko nije prijavio pomorsku nezgodu, šteta nema - izjavio je u subotu ujutro Miljenko Dunatov, direktor Tankerkomercove marine u Zadru, na čijem su se vezu nalazile jahte.
Prilikom izlaska iz marine Zadar u petak poslijepodne oko 16.40 sati, megajahta „Avangard 2", dužine 44,43 metra, zastave Velika Britanija i Sjeverna Irska, zakačila je svojim sidrom sidrene lance drugih megajahti u marini, a zbog toga je zaustavljen i redovan trajektni promet na linijama za Preko na otoku Ugljanu i za otok Iž, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak navečer.
Vlasnik megajahte „Avangard 2" je tvrtka Estry Ltd. s Kajmanskih otoka, a na jahti se nalazilo 27 članova posade i 12 putnika, od koji su 10 ruskih i dvoje ukrajinskih državljana. Jahta je isplovljavala kako bi na pučini na njenu palubu sletio helikopter, nakon čega se planirala vratiti u marinu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.he