• hr
  • en
  • de
  • it

10.08.2010. Najava: Svjetski kup Weymouth 2010.

Dvije godine dijele nas do olimpijske regate u Weymouthu i Olimpijskih igara London 2012. Danas na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa za olimpijske klase u Weymouthu vlada šušur ravan onom za dvije godine. Nažalost kako to pravila u jedrenju za nastup na OI nalažu, samo će jedna posada po zemlji nastupiti na samoj olimpijskoj regati 2012. godine i mnogi će vrhunski jedriličari ostati kod kuće. Većinu zemalja sudionika znati ćemo pri kraju naredne godine.
Završnoj regati Svjetskog kupa u Weymouthu prethodilo je šest regata, od Malbournea u Australiji preko Miamija i čak četiri regate u Europi. Premda većina naših jedriličara radi nedostatka financijskih sredstava nije jedrila kup od samog početka, odličnim rezultatima u završnici kupa ostvarili smo dobre plasmane na ukupnoj ljestvici. Među prvih deset na ljestvici završnu regatu očekuju: Ivan Kljaković Gašpić na 5. i Marin Mišura na 9. mjestu u Finnu, Šime Fantela i Igor Marenić na 7.mjestu u 470, dok su Mate Arapov i Ante Šitić 4. u klasi Star. Jedina žena među prvih deset je Tina Mihelić, osma u Laser radialu.
Osim navedenih današnji start prvog jedrenja spremno očekuju: Tonći Stipanović, Daniel Mihelić, Ivan Taritaš, Milan Vujasinović, Filip Matika i Aron Lolić u klasi Laser standard; posade Marin Lovrović - Siniša Mikuličić i Dan Lovrović - Antonijo Arpaović u Zvijezdi, Mihovil Fantela i Luka Mratović u RS:X - daska muški i Nikolina Đakulović u ženskoj dasci.
Organizator je osigurao odlične uvjete na kopnu te se vidi napredak u odnosu na prošlu regatu te želi pokazati kako su spremni za Olimpijske igre. Nadamo se da će ih u tome pratiti i vremenskih uvjeti, koji su za jedriličare u Weymouthu do sada bili uglavnom povoljni.

Izvor: www.tportal.hr