• hr
  • en
  • de
  • it

10.03.2011. Petrina će tužiti i ministra Bačića

Na primoštenskoj Raduči ponovno su postavljeni znakovi zabrane radova koje na plaži i obodu poluotoka, na površini od dva kilometra, organizira Općina Primošten.
Znakove su postavili građevinski inspektori, a Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i građenja zatražilo je asistenciju policije pa je njihovo postavljanje "čuvalo" devet policajaca. 

U međuvremenu se oglasio načelnik Primoštena Stipe Petrina koji kaže da su građevinske inspektorice, "očito slušajući naredbe nalogodavaca iz HDZ-a, još jednom bez zakonskog temelja pokušale zaustaviti radove na uređenju plaže na Raduča". Činjenica je, tvrdi Petrina, da je Općina ishodila odobrenja za uređenje plaže, ali "to policiju ni inspektorice ne zanima".

Petrina podsjeća i na slučaj "piljenja stupova" na brdu Gaj, te kaže da ih ni ovi, političkom korupcijom, motivirani napadi neće iscrpiti, te da će radove na uređenju plaže privesti kraju i vlastitim rukama i uz pomoć mještana Primoštena.

"Protiv izvršitelja naloga korumpiranih institucija nastavit ćemo se boriti svim zakonskim sredstvima, pa najavljujemo kaznene prijave protiv načelnika policije Ivice Kostanića, građevinskih inspektorica te resornog ministra Branka Bačića", tvrdi Petrina.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr