• hr
  • en
  • de
  • it

09.02.2011. Dubrovnik je novi Saint Tropez

„Dubrovnik je novi Saint Tropez", donose ovih dana najtiražnije talijanske novine Corriere della Sera koje u preporukama za romantični bijeg u povodu Dana zaljubljenih preporučuju upravo turističko središte na jugu Hrvatske.
U tiskanom izdanju kao i na internet portalu talijanski list u članku pod nazivom „Valentinovo: 72 sata ljubavi" preporučuje posjet Rimu i Monsummanu u Toskani, te Dubrovniku.
Dubrovnik zimi nudi šarm svoje povijesti ali bez turističkih gužvi koje vladaju u sezoni, te ugodne opuštajuće šetnje dva kilometra dugim gradskim zidinama, piše turistički novinar Corrado Ruggeri.

To je živahan i moderan grad koji čak i sredinom veljače ima povoljnu klimu, navodi autor koji preporučuje ispijanje kave na terasi Gradske kavane, uživanje u stonskim kamenicama ili nekom drugom specijalitetu u restoranu Nautika u kojemu je jeo i Ivan Pavao II, te smještaj u Hotelu Excelsior za koji kaže kako je „najbolji hotel u Hrvatskoj i omiljena rezidencija Rogera Moora".

Corriere della Sera ima dnevnu nakladu od oko 700 tisuća primjeraka, te preko milijun posjetitelja web portala svakoga dana, pa će ove preporuke sigurno navesti dio čitatelja na posjet Dubrovniku koji se u različitim izborima redovito svrstava među najromantičnije gradove na svijetu.

Između ostaloga, britanski Guardian lani je Dubrovnik proglasio drugom najpoželjnijom destinacijom za Valentinovo između 20 gradova u cijelom svijetu koji su ušli u uži izbor.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr