• hr
  • en
  • de
  • it

04.10.2010. Memorijal Alena Brukete

U znak sjećanja na trenera i jedriličara JK Uskok Alena Bruketu, preminulog u Domovinskom ratu, ovoga vikenda jedrila se regata krstaša na ruti Zadar - Iž - Zadar, na kojoj je nastupila 21 ekipa.
Vjetra baš i nije obilovalo. U subotu se jedrilo po laganom jugoistočnjaku, po čemu se najbolje snašla ekipa Munjeka s Duškom Tomićem (Uskok) za kormilom i ušla prva u cilj u Ižu.
U nedjelju je vjetra bilo toliko malo da su suci skratili rutu od Zadra do Iža kod otočića Jidula u prolazu Veli Ždrelac. U drugoj etapi prva je ciljem prošla ekipa Lane (Ivan Žderić, Uskok) i time uzela naslov najbrže jedrilice regate ove godine na regati In Memoriam Alen Bruketa.
Po skupinama pobjede su ostvarili Lana, Munjek, Dona (Žarko Juraga, Uskok), Gringo (Robert Paljuši, HJK Sisicia), Lubo (Miro Živković, JK Punta Bajlo).
U subotu 2. listopada predstavnici JK Uskok položili su i vijenac kod spomen obilježja u Zračnoj luci, gdje je Alen Bruketa stradao 1993. godine.
Od petka do nedjelje u Splitu se trebao jedriti Mrduja Optimist Kup, međutim u tri dana nije održan nijedan plov zbog nedovoljno vjetra, pa se kadetska ekipa JK Uskok kući vratila neobavljena posla.

Izvor: www.ezadar.hr