• hr
  • en
  • de
  • it

04.09.2010. Temeljac za megamarinu postavit će Ivo Josipović

Pod motom "More nautičkih prilika" u marini Mandalina u Šibeniku, 16. rujna treći Međunarodni nautički sajam "Adriatic Boat Show" otvorit će predsjednik Ivo Josipović, službeno je to u četvrtak potvrdila Ivana Prgin, direktorica sajma. Ona je najavila da će tom prilikom predsjednik Josipović otvoriti i radove na gradnji prve marine za megajahte na Jadranu, u koju Nautički centar Prgin i turska grupacija Dogus ulažu 17 milijuna eura.
Na ovogodišnjem sajmu, jedinom u regiji koji uz nova nudi i rabljena plovila, očekuje se najmanje 170 izlagača i otprilike isto toliko plovila, te najmanje 22 tisuće posjetitelja. - Unatoč recesiji, pokazalo se da se ABS u vrlo kratkom vremenu uspio etablirati kao značajna sajamska manifestacija.
Ove godine, prvi put već prvog dana bit će upriličen Nautički forum na kojem se očekuje najmanje stotinjak sudionika koji će razgovarati o najaktualnijim temama hrvatskoga nautičkog sektora, kazala je Ivana Prgin. Pored ostalog, govorit će se o implementaciji strategije razvoja nautičkog turizma koja je prezentirana javnosti 2008.
Bit će predstavljen i novi zakon o pomorskom dobru, te će se aktualizirati problem sigurnosti plovidbe i zaštite na moru. Također, bit će riječi i o problemima nautičkog sektora, smanjenju stope poreza na dodatnu vrijednost, carinskom zakonu, izmjenama zakona o porezu na dobit nautičkih tvrtki, otežanim uvjetima poslovanja charter tvrtki i marina.
Zanimljivo je da će se forum održati na brodu "Sea Star", jedinom domaćem plovilu takve vrste na Jadranu, idealnom za organizaciju sastanaka, predavanja, prezentacija, radionica, vjenčanja i drugih događanja.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hrđ