• hr
  • en
  • de
  • it

02.12.2010. Preminuo radnik ozlijeđen u Uljaniku

Miodrag Marković (47) iz Pule, koji je teško ozlijeđen u utorak ujutro u brodogradilištu Uljanik, preminuo je istog dana u 19.20 sati u pulskoj bolnici.
Nesreća se dogodila dok je Marković radio na masivnoj glodalici kada mu je u jednom trenutku stroj zahvatio radno odijelo i povukao ga. Policija je izvijestila da je dojavu o nesreći zaprimila oko 12.30, a da se ona dogodila nešto prije podne.
Iz ureda za odnose s javnošću brodogradilišta Uljanik doznajemo da su pogođeni događajem te da se godinama nije desilo ništa slično, no ove je godine ovo već drugi tragični slučaj u krugu Uljanika. Potvrđeno nam je da se radi o Markoviću, radniku Uljanik Strojogradnje, te da policija radi na rasvjetljavanju nemilog događaja.
Podsjetimo da je 30. lipnja prilikom lučnog zavarivanja stradao Bosiljko Franjić (42) iz Pule, također djelatnik brodogradilišta Uljanik, a preminuo je nakon tri dana u pulskoj Općoj bolnici zbog zadobivenih teških ozljeda. Franjić je radio u trupu jaružara "Zheng He", a zbog iskrenja pri varenju zapalilo mu se radno odijelo.

Izvor: www.glasistre.hr