• hr
  • en
  • de
  • it

01.08.2010. Locirana potonula jahta

Jahta njemačkog bračnog para "Sy Eeyore" koja je u petak u noći nakon zapaljenja potonula u uvali Soline kod Vinkurana u subotu je locirana te je u poslijepodnevnim satima trebala biti odtegljena do vojnog mola nedaleko od marine u Volmama.
Tek kad bude izvučena na suhi vez utvrđivat će se uzroci havarije te 12-metarske jahte s koje su se njemački državljani u dobi od 64 i 58 na vrijeme spasili skokom u more.
Bračni par otišao je spavati oko 23 sata, a tri sata kasnije probudio ga je miris paljevine. Uočivši vatru i dim na krmenom dijelu jahte skočili su u more i otplivali do austrijske jedrilice koja se nalazila u blizini. Oboje su zbog šoka prevezeni u pulsju Opću bolnicu, a ženi su konstatirane i lakše ozljede ruke.
U spremniku jahte koja je plovila pod njemačkom zastavom bilo je oko tisuću litara dizela, ali do onečišćenja mora ipak nije došlo.
Tijekom jučerašnjeg dana po nalogu pulske Lučke kapetanije oko potonule jahte stavljeni su takozvani baloni koji su je trebali podići s morskog dna i omogućiti njezino stavljanje u tegalj.

Izvor: www.glasistre.hr