• hr
  • en
  • de
  • it

Watersport festival u Rijeci: plaža Ploče postaje epicentar ljetne zabave

Tijekom tri dana posjetitelje plaže Ploče očekuju brojni sportovi i atrakcije te tradicionalna manifestacija »Homo si plivat«. Festival vodenih sportova priprema i zanimljiv glazbeni program

RIJEKA - Plaža Ploče podno Bazena Kantrida ovog vikenda postaje epicentar ljetne zabave, vodenih užitaka, adrenalinskih vožnji i brojnih sportova - sve to zahvaljujući Watersport Festivalu Rijeka, prvom festivalu vodenih sportova u Rijeci koji će se ususret prvom danu ljeta i Europskom danu vodenih sportova, održavati od subote 20. do ponedjeljka 22. lipnja. Tijekom tri dana posjetitelje plaže Ploče očekuju brojni sportovi i atrakcije, primjerice blackminton, SUP polo, stand up paddling, »divlja« vaterpolska liga te tradicionalna manifestacija »Homo si plivat«.
Najvještiji se mogu okušati na flyboardu, ljubitelji adrenalina na jet skiju, a najmlađima će posebno zanimljiv biti ponedjeljak kada su na rasporedu natjecanja mlađih uzrasta i radionice.

Svjetski dan glazbe
Festival vodenih sportova priprema i zanimljiv glazbeni program. Za rasplesanu atmosferu sva tri dana festivala pobrinut će se DJ-evi Simon i Ivo Glavić. U subotu Watersport Festival dočekuje ljeto i Svjetski dan glazbe na pozornici Novog lista, uz nastupe dvaju odličnih riječkih bendova koji će se pobrinuti da te večeri svi uživaju u dobrom raspoloženju. Posjetitelje očekuju djevojke koje djeluju pod imenom Pinky & the Brain, Nika za akustičnom gitarom i Eni sa svojim specifičnim glasom. Repertoar im je izrazito šaren pa se tako na njihovim nastupima može čuti sve od grupe Mumford and Sons, preko Lane Del Rey, do Raya Charlesa, Gustafa ili pak Gibonnija. Nakon njih, na novolistovsku pozornicu stat će Božidarka-Matija Čerina, mnogima poznatija kao Bogica iz showa »The Voice«, sa svojim bendom Sarah Connor & Terminatori. Osim nje, trio čine i Mihael Prosen te Vedran Vučković. Na repertoaru im je glazba 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, ali i pjesme novijeg datuma. Akustična glazbena večer pod zvijezdama počinje u 21 sat, a ulaz je, kao i na cijeli festival, besplatan.

Dvadeset sportova i atrakcija
Inače, Watersport Festival Rijeka posjetiteljima će tijekom tri dana predstaviti čak dvadeset sportova i atrakcija. Pješčanik na plaži Ploče ugostit će ragbijaše i blackminton. Za one koji ne znaju - blackminton je luda kombinacija sportova: brži od speedmintona, bolji od squasha i karakterističan po šarenim bojama koje svijetle u mraku. Upravo stoga blackminton će se igrati u večernjim satima u subotu. Na jednom dijelu plaže Ploče posjetitelji će moći uživati u adrenalinskim vožnjama jet skijem ili pak isprobati flyboard i vidjeti koliko visoko mogu lebdjeti. Među najvećim atrakcijama festivala nalazi se SUP (stand up padlling) i SUP polo. SUP polo je novo sportsko natjecanje koje se do sada održalo samo dvaput - jednom u Meksiku i jednom na Jarunu. Riječ je o kaotičnom spoju stajaćeg veslanja na dasci i vaterpola koji izaziva salve smijeha i garantira dobru zabavu. Oni koji nikad nisu sjeli u kajak - imat će priliku okušati se u kajakarenju, tijekom sva tri dana festivala. Riteh će na Kantridi predstaviti svoj waterbike - vodocikl koji je osmislila ekipa riječkih studenata brodogradnje i strojarstva s Tehničkog fakulteta. Kako Watersport podržava nove projekte, na plažu Ploče doći će i ORIGO boat iz Slovenije - čamac koji je nakon upotrebe moguće složiti, jednostavno transportirati i spremiti u stan. Ljubiteljima ronjenja Diving centar Marco Polo održat će demonstraciju ronjenja i ronjenja na dah, a budući da je u Rijeci izuzetno popularan vaterpolo, na Watersport festivalu bit će održana i riječka »divlja« vaterpolska liga u kojoj će svi koji se prijave moći igrati uz bok ili protiv poznatih vaterpolista. Ekipe je za sudjelovanje moguće prijaviti na: info@klik-marketing.hr.

Kids Day
Dio programa odvijat će se i na Bazenima Kantrida gdje će Plivački klub Primorje u subotu održati pokazna natjecanja škole plivanja, dok će Klub skokova u vodu Primorje 2010 u nedjelju imati demonstraciju i prezentaciju skokova u vodu. Istog dana, od 11 do 13 sati, u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje bit će održana i tradicionalna manifestacija »Homo si plivat«. Svi zainteresirani plivači mogu se prijaviti putem e-maila info@kdp-primorje.hr.
Ponedjeljak, kao što smo već spomenuli, donosi program namijenjen najmlađima. U sklopu Watersport Kids Daya bit će održan minitriatlon za najmlađe u organizaciji Triatlon kluba Matulji te natjecanje u ribolovu po principu »Ulovi i pusti« za mlađe uzraste, u organizaciji Saveza za športski ribolov na moru PGŽ-a. Na festivalu će se predstaviti i Spasilački klub Posejdon koji će izvesti pokaznu vježbu i održati preventivnu radionicu za djecu »Sigurnost na vodi«. Kompletan raspored događanja na festivalu moguće je pronaći na stranici www.watersportfestival.com te na Facebook stranici Watersport Festival Rijeka.

Izvor: http://www.novilist.hr/