• hr
  • en
  • de
  • it

Uspješno završio sajam nautike

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 26. veljače završili su Nautika i Dani lova i ribolova.

Na ovogodišnjoj Nautici predstavljene su čak 23 hrvatske premijere plovila, a prisutni su bili gotovo svi značajni domaći brodograditelji (Brodogradnja Pičuljan, Grginić jahte, Leidi, Terra Nauta, Pearlsea, Arba, Bura brodovi, Barracuda, Brodogradnja Marušić). Sajam su posjetili i proslavljeni veslači, "zlatna braća" Martin i Valent Sinković, a organiziran je i susret mladih u nautičkoj industriji - Young Business Professionals.

hr

Dane lova i ribolova su posjetili brojni lovci i ribolovci koji su mogli razgledati i kupiti najnoviju opremu, a zainteresirani posjetitelji okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom. U sklopu Dana lova i ribolova održana su i brojna stručna predavanja, revija lovačkih pasa, a posjetitelji su mogli uživati u kušanju lovačkih gulaša i ribljih paprikaša.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se Zagrebački velesajam vraća u punom sjaju s ovakvim sajmovima te da je Nautika bitna manifestacija ne samo za Zagreb nego i za cijelu Hrvatsku jer je Hrvatska raj za nautički turizam.

"Domaća kvaliteta i inovativna rješenja vrijednih hrvatskih brodograditelja prezentirana je njihovom najjačom postavom plovila, parirajući tako mnogobrojnoj i bogatoj inozemnoj ponudi najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila.

hr

Paviljone Zagrebačkog velesajma pretvorili smo u pravi morski i nautički raj, stoga sve posjetitelje očekuje vrhunska ponuda jahti i glisera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, nautička odjeća i obuća te stručan konferencijski program", rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Ove godine organiziran je za posjetitelje bogat nagradni fond vrijedan €9,514. Sretni dobitnici glavnih nagrada su Igor i Dino iz Zagreba. Dobitnica Macrocruise nagrade vikend skiper treninga na Pagu osvojila je Sunčica iz Tuhelja!

Sajmove je razgledalo 22,493 posjetitelja.

Izvor: Zagrebački Velesajam