• hr
  • en
  • de
  • it

U vijeću direktora MedCruise-a dva hrvatska predstavnika

Na generalnoj skupštini MedCruise-a 13. Listopada, 2011. u Montepellie-u u Francuskoj izabrano je 12 novih članova vijeća direktora među kojima su dva mjesta pripala ravnateljima Lučke uprave Šibenik Marijanu Petkoviću i ravnatelju Lučke uprave Dubrovnik Kristijanu Paviću.
Udruga MedCruise svjetski je priznata organizacija osnovana u Rimu 1996. godine, koja okuplja Mediteranske"cruise" luke s namjerom promocije krstarenja u Mediteranu i okolnim morima. Do danas udruga broji 73 člana i predstavlja 101 luku na Mediteranu i okolici, uključujući Crno more, Crveno more i dio Atlantika.
Ravnatelju šibenske lučke uprave mjesto u vijeću pripalo je u kategoriji male cruise luke (ispod 50000 putnika sa brodova na kružnom putovanju), a ravnatelju dubrovačke lučke uprave u kategoriji velike cruise luke (preko 50000 putnika sa brodova na kružnom putovanju).
Izbor dubrovačkog predstavnika od velike je važnosti za Dubrovnik kao jednu od najvećih destinacija za brodove na kružnom putovanju na Mediteranu, čime je potvrđen i prepoznat rad Lučke uprave Dubrovnik vezano za unapređenje novog vida turizma, izgradnju nove infrastrukture, te izniman trud na rješavanju dokumentacije i priprema za provođenje natječaja u svrhu izgradnje lučke suprastrukture.

Izvor: www.mmpi.hr