• hr
  • en
  • de
  • it

Trajekt Laslovo zbog kvara nije isplovio prema Hvaru

Zbog tehničkog kvara "Jadrolinijin" trajekt "Laslovo" u ponedjeljak u 10.30 sati nije isplovio iz Drvenika prema Sućurju, pa se pedesetak Hvarana i desetak vozila nije moglo vratiti na svoj otok. Brod je uredno "odradio" prve tri jutarnje pruge, ali potom je ostao čvrsto privezan u podbiokovskoj luci, što su nam potvrdili i iz državnog brodara.
- Za sada znamo da je riječ o tehničkim problemima na trajektu "Laslovo". Radimo sve da što brže otklonimo kvar, pa vjerujem da ćemo uspjeti osposobiti trajekt - izjavio je Ante Mrvica, "Jadrolinijin" koordinator za srednjodalmatinsko plovno područje.

Budući da na liniji koja povezuje makarsko primorje i istočni dio otoka Hvara izvan sezone plovi samo jedan trajekt, neki putnici odlučili su otputovati prema Splitu, te se trajektima i katamaranima prebaciti kućama.

Riječ je o drugom značajnijem kvaru tijekom posljednja tri mjeseca na trajektu "Laslovo", izgrađenom prije 14 godina u "Brodosplitovu" Brodogradilištu specijalnih objekata.
Podsjetimo, u poslijepodnevnim satima 19. kolovoza na brodu su zakazali osigurači pa je bez pogona zamalo završio među kupačima u drveničkoj Donjoj vali, a nesreća je spriječena prisebnošću posade.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr