• hr
  • en
  • de
  • it

Svečano otvoren PBF

- 2. Pula Boat Fair - međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme svečano je otvoren danas u 12 sati. Brojni gosti i uzvanici došli su iz šire regije kako bi učestvovali te time pridonijeli razvoju ideje o sajmu koji potiče sektor uz koji je Pula neminovno povezana - proizvodnju brodske opreme.

Sajam ove godine okuplja predstavnike gospodarskih komora i proizvođača iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Srbije te partnerskih županijskih komora kao i predstavništvo HGK u Beogradu. Kako bi pojačali i proširili uspostavljena partnerstva, HGK-Županijska komora Pula domaćin je i predstavnicima Jadranskog sajma iz Budve, novosadskog i mostarskog sajma, sajma Innovact iz Reimsa, Francuske te sajma iz Graca.

U gradu stoljetne brodograđevne tradicije i veze s morem, Pula Boat Fair povezao je proizvodnju brodske opreme, domaća inovatorska postignuća te brojne druge komplementarne djelatnosti. Ovogodišnja manifestacija objedinila je na jednom mjestu više od 120 izlagača s oko 200 brendova. U suradnji HGK-Županijske komore Pula i Strukovne grupe proizvođača brodske opreme te uz izvršnog organizatora tvrtke Motortech d.o.o. iz Pule, PBF 2011. je i ove godine opravdao sva očekivanja. Sajam je upravo zato već uvršten u kategoriju vodećih europskih sajmova u sličnim djelatnostima. Ideja i organiziranje ovakvog „okupljanja" bilo je neminovno kako bi se podržao plasman proizvoda na domaće i inozemno tržište, sklopili poslovni susreti koji će realizirati neku novu suradnju te tako omogućiti opstanak na globalnom tržištu.

Prilikom svečanog otvorenja, nazočnoj publici, gostima i uzvanicima, obratili su se Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK - Županijske komore Pula i Livio Bolković iz tvrtke Motortech d.o.o. Pula kao izvršni organizator sajma. Spomenuli su vrlo veliku važnosti PBF-a u stvaranju novih tržišnih, poslovnih veza koje će potaknuti stvaranja, proizvodnju te zaželjeli svima uspješan i lijep boravak na Sajmu. Nakon toga su se publici i izlagačima obratili gradonačelnik Pule Boris Miletić te istarski župan Ivan Jakovčić dajući potpunu potporu Sajmu i organizatorima. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bubičić, nakon nekoliko prigodnih rečenica, proglasio je Sajam otvorenim te su službenim obilaskom nazočnih započeli dani PBF-a na pulskoj Karolini. Program PBF-a vrlo je bogat, od degustacija do prezentacija, strukovnih predavanja i dogovorenih poslovnih susreta (B2B). Prvoga dana započelo se s degustacijom vina proizvedenog za ovu manifestaciju - Zlatne kapljice PBF-a. Vino je nastalo u suradnji HGK-ŽK Pula i Strukovne grupe vinara pri HGK-ŽK Pula. Ove se godine udružilo 5 vinara: Sergio Bile iz Bičići, Vivoda iz Rovinja, vinari Gržinić i Arman iz Vižinade te tvrtka Commot d.o.o. iz Motovuna. Tako je uz vrhunsku istarsku malvaziju iz 2010. godine priveden kraju prvi dan PBF-a.

I danas se očekuje vrlo bogat program. Vrata se otvaraju već u 10 sati, a prve prezentacije pod sajmenim šatorom započet će u 16 sati.
U prostorijama HGK-ŽK Pula od 10 sati počinju dogovoreni poslovni susreti (B2B) prema unaprijed dogovorenoj satnici na kojima će sudjelovati više od 80 tvrtki. Prvo izlaganje pod šatorom imat će tvrtka Littera d.o.o. na temu „Internet alati u svakodnevnom poslovanju", nakon čega će uslijediti izlaganje Dr. Marija Franulića pod naslovom „Klinička primjena hiperbaričnog kisika". Prezentacijom koja će početi oko 17.30 sati, Euroherc osiguranje će posjetiteljima ali i izlagačima predstaviti vrlo prigodne pakete; Paket pomorskih osiguranja NAVIGATOR i Paket osiguranja proizvodne djelatnosti. U ovom bloku održat će se i nagradna igra koja će sretnim dobitnicima donijeti prigodne vrijedne nagrade.
Dođite i posjetite 2. PBF! Cijena ulaznice od 20 kuna uključuje i besplatni katalog Sajma. Sajam je otvoren za posjetitelje od 10 do 19 sati, a u subotu se zatvara proglašenjem pobjednika 2. međunarodne jedriličarske regate Zlatna ribica 2011. te dodjelom nagrada autorima najuspješnijih fotografija na natječaju Riblje oko PBF 2011. Program svečanog zatvaranja počet će u 18 sati.

Izvor: