• hr
  • en
  • de
  • it

Prva Samoborska regata

Nakon 7 godina uspješnog održavanja Samobor Cupa, inače neslužbene regate, članovi Jedriličarskog kluba Samobor odlučili su se po prvi put okušati i u organizaciji jedne službene regate u kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza. Tako će ove godine startati 1. Samoborska regata 25. i 26. listopada, u Biogradu na moru, za vrijeme trajanja nautičkog sajma Biograd Boat Show. Za sada je prijavljeno 7 brodova, 5 klupskih i dva broda HAJK Dobro More, s kojim Jedriličarski klub Samobor ima uspješnu suradnju.regate možete naći na našim stranicama www.jks.hr .
Regata je podijeljena u dva dana. U subotu jedri se trokut i štap, dok je u nedjelju na rasporedu navigacijska regata.
Po završetku plova učesnici mogu uživati u samoborskim delicijama i posjetiti štandove Biograd Boat Showa. A za dobro raspoloženje pobrinut će se "službeni" bend JK Samobor "Od sumraka do zore". Važno je napomenuti da nam je u organizaciji regate nesebičnu pomoć pružio Yacht Club Biograd i njihov dugogodišnji predsjednik (već 30 godina) Gordan Borčilo.
Nastavak je ovo aktivnosti koje JK Samobor poduzima u smislu popularizacije jedrenja u Samoboru, koje je započelo prije 10-ak godina krstarenjima preko Jadrana, da bi se nastavilo već tradicionalnim Samobor Cupom i dobilo novi zamah s ovom prvom po redu službenom Samoborskom regatom. Zato je ovo poziv svim zainteresiranim da nam se priključe, kako za ovu regatu tako i za buduće projekte. Raspis Uz ovo treba spomenuti vijest da je predsjednik JK Samobor Aleksandar Kustić na poznatoj regati Zadarska Koka 4.10.2014. s brodom 'Treska osvojio 1. mjesto u grupi i ušao u cilj kao deseti brod u konkurenciji od 54 prijavljena. Rezultat vrijedan pažnje!

Izvor: Alen Ščulac www.jks.hr