• hr
  • en
  • de
  • it
Marina Čikat/Lošinj
Marina Čikat/Lošinj
Marina Čikat/Lošinj
Marina Čikat pogled s mora
Marina Čikat/Lošinj
Marina Čikat noću



18.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
19
22
21
Tmax(°C)
25
27
22


19.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
22
24
21
Tmax(°C)
24
26
22


20.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
21
24
22
Tmax(°C)
26
28
23


Marina Čikat/Lošinj

Marina Čikat/Lošinj     Podvodni povijesni park

Zaronite sa nama i otkrte čaroliju ronjenja kroz vrijeme... doživite jedinstven osjećaj pronalaska davno zaboravljenog podvodnog povijesnog blaga na naizgled jednoličnom pješćanom morskom dnu...

 

U uvali Čikat na Malom Lošinju čekaju na Vas da ih otkrijete: topovi iz 16.stoljeća, antičke amfore, sidra iz 4. ili 5. stoljeća, mletački topovi, strojnice iz Drugog svjetskog rata, pa i sam Apoksiomen (rijedak brončani kip atlete iz 4. stoljeća prije Krista) u svojoj prirodnoj veličini! Većina, od ukupno 11 izložaka ovog jedninstvenog parka samo su replike ovih vrijednih povijesnih artefakata, no svaki od njih u svom originalu pronađen je upravo u akvatoriju Malog Lošinja, te na jednistven način svjedoči o njegovoj bogatoj povijesti.
Dođite i sami otkrite njihovu zanimljivu podvodnu priču...

TKO SVE MOŽE POSJETITI PARK?
Park mogu posjetiti svi licencirani ronioci, a zbog relativno male dubine na kojoj su postavljeni izlošci (5-15m), u pratnji naših iskusnih instruktora ronjenja u park mogu zaroniti i osobe koje nemaju ronilačkog iskustva kroz tako zvani „Discovery dive" program. Donja dobna granica za Discovery dive je 12 godina, dok gornje granice nema, uz preduvjet da osoba nema nikakvih većih zdravstvenih poteškoća.
KADA SE MOŽE POSJETITI PARK?
Park je u periodu od 1. lipnja do 30 rujna otvoren svaki dan (uključujući i nedjelju) od 8:00 do 20:00 h. U koliko ste licencirani ronilac za posjet parku dovoljno je samo prijaviti se na našem info pultu uz predočenje vašeg ronilačkog certifikata. U koliko još niste ronili i treba vam pratnja ronilačkih instruktora poželjno je najaviti se osoblju ronilačkog centra dan ranije kako bi dogovorili termin zarona. Ostatak godine park se može posjetiti u većim grupama i uz prethodan dogovor.
KOJA JE CIJENA ZA POSJET PARKU?
Ronjenje u uvali ispred ronilačkog centra za licencirane ronioce naplaćuje se sukladno važećem cjeniku ronilačkog centra za ronjenje sa obale „off-shore dive", a cijena Discovery urona iznosi 55€, te uključuje kratko predavanje o osnovama ronjenja, te izlošcima parka, korištenje kompletne ronilačke opreme, zaron uz pratnju instruktora ronjenja, te suvenir diplomu za uspomenu na prvi zaron i posjet parku. Za ulazak u samu zonu povijesnog parka ne plaća se nikakva dodatna naknada.
KONTAKT INFORMACIJE
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem maila sanjin@diver.hr ili na telefon +385-91-233-9001 ili +385-91-233-900