• hr
  • en
  • de
  • it

Od srijede do subote Pula boat fair

Od srijede do subote na pulskoj Karolini održava se drugi međunarodni sajam nautičke opreme Pula boat fair.

Ove godine će svoje proizvode predstaviti 120 izlagača iz Italije, Srbije, BiH, Slovenije i Hrvatske. S više od 200 brendova izlagači će imati i nekoliko organiziranih poslovnih susreta s potencijalnim kupcima.
Pulski sajam proizvođača brodske i nautičke opreme uvršten je u svjetski kalendar sajmova toga tipa, a njemački časopis "Yachting blue" uvrstio ga je u kategoriju vodećih europskih sajmova te branše.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori u ponedjeljak su predstavljeni sponzori i partneri sajma.
- Danas imamo potvrdu da će ove godine na sajmu biti otprilike 25 posto više izlagača nego lani što nas posebno veseli u ova krizna vremena. U četiri dana organizirat ćemo sedam predavanja eminentnih stručnjaka iz domene brodogradnje i mora, a svakog dana na programu je niz popratnih događanja.

U srijedu popodne na Karolini imamo prezentaciju i degustaciju "Zlatne kapljice", vino pet istarskih proizvođača. U četvrtak su na programu sastanci u sklopu međunarodnih poslovnih susreta u HGK-Županijskoj komori Pula, dok je petak rezerviran za predavanja.
Istog dana dodijelit ćemo stručnu nagradu sajma, a u subotu se dijele ostale nagrade kao što su nagrade Riblje oko za fotografiju.
U subotu se održava i međunarodna regata u klasama finn i kadet u pulskoj luci. Tijekom cijelog sajma službeni klub biti će u Rock cafeu, najavio je izvršni organizator Livio Bolković iz tvrtke Motortech consulting.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić je istaknula važnost toga sajma u Puli, gradu koji živi uz brodogradnju.
- Da nismo imali toliko ozbiljnih pokrovitelja, zasigurno ne bismo mogli imati tako dobro organiziran sajam. To je vrlo važan projekt za Pulu i smatram da će dogodine biti još veći, posebno u ovim kriznim vremenima u kojima se mnogi sajmovi toga tipa u Hrvatskoj jedva održavaju na životu.
Trebamo se držati našeg koncepta i okupljati prvenstveno proizvođače brodske opreme. Kako budemo rasli, tako ćemo se orijentirati, dakako moru. A za to imamo sve preduvjete. Prvi zadatak nam je okupiti što više proizvođača i u tome smo različiti od drugih sajmova u regiji, rekla je Majetić.
U ime Grada zahvale i pohvale za organizaciju uputila je zamjenica gradonačelnika Vera Radolović.

Izvor: www.glasistre.hr