• hr
  • en
  • de
  • it

Nagrađeni za spašavanje Šveđana

U znak zahvale za izuzetnu hrabrost i požrtvovnost u akciji spašavanja švedskih gostiju u jutarnjim satima 19. rujna 2011. godine, u hotelu "Rixos Libertas" je održana prigodna svečanost na kojoj se uprava hotela zahvalila hrabrim radnicima i svim djelatnicima dubrovačke Lučke kapetanije koji su sudjelovali u toj akciji.

Riječ je spašavanju dvoje švedskih turista: jedna se gošća poskliznula te upala u nemirno more ispod plaže hotela nakon čega joj je pomoć pokušalo pružiti dvoje članove njezine obitelji. Skočili su u more kako bi je spasili od utapanja, ali su i sami bili zatečeni visinom valova te nisu mogli isplivati iz mora. Vidjevši to, uopće ne oklijevajući, u more su skočila dvojica djelatnika hotela te su turistima pomogli održati se na sigurnoj udaljenosti od stijena, na površini mora sve dok do hotela nije doplovio brod Lučke kapetanije "Danče".

- Kapetane, nemate ni malo lagan posao ! To shvaćaju svi koji su ono jutro gledali akciju spašavanja gostiju iz podivljalog mora. Hvala vam na vašoj iskazanoj hrabrosti. Nikad vam ne možemo zaboraviti pruženu pomoć, a uvjereni smo u dalju valjanu suradnju- zahvalio se direktor "Rixos Libertas" hotela Jovo Sekulović nakon čega je vlasnik i predsjednik Uprave hotelske grupacije "Rixos" Akif Tamince lučkom kapetanu Nikoli Beusanu i članovima posade broda "Danče" uručio zahvalnice te darovao najnovije "Smart phone" mobitele.

Radnik hotela, bagažist Mio Petrit te zaštitar Goran Masle, zaposlenik tvrtke "Bilić Erić security" koja "Libertasu" pruža usluge osiguranja, uz mobitele je dodijelio simbolične novčane nagrade te nagradno putovanje i višednevni boravak za dvije osobe u Turskoj.

Inače, hrabru su posadu broda "Danče" činili zapovjednik Đuro Čanić, upravitelj stroja Lukša Kraljević, mornar Mato Korać i vanjski suradnik Vinko Asić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr