• hr
  • en
  • de
  • it

Nadnaravni

Riječ je o izložbi fotografija biljnog i životinjskog svijeta Jadranskog podmorja koju u povodu Svjetskog dana voda (World Water Day), organizira Udruga za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda
Jeste li se ikad susreli oči u oči sa sredozemnom dlakavicom, petrovim uhom, okatim samcem, morskim konjićem, Neptunovom čipkom, cjevastim crvom, purpurnom zvjezdačom ili morskim srcem? Ako niste, eto prilike. Ne trebaju vam maska i peraja. Potrebno je samo da na kopnu uronite u Zavičajni muzej u Biogradu na Moru, u mistične prizore izložbe "Vodeni svijet", najveću izložbu fotografija podmorja biogradskog i zadarskog podmorja ikada prikazanu na ovom dijelu Jadrana.

"Naš doprinos zajednici"
- Riječ je o izložbi fotografija biljnog i životinjskog svijeta Jadranskog podmorja koju u povodu Svjetskog dana voda (World Water Day), organizira Udruga za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda na Moru u suradnji s Ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja, rekao je u uvodnom Draženko Samardžić, ravnatelj Zavičajnog muzeja. Izložba se održava zahvaljujući zakladi "Kajo Dadić" iz Splita koja je odobrila sredstva biogradskoj udruzi Hippocampus i njezinom kvalitetnom programu za programsko područje "Naš doprinos zajednici".
- Ronioci iz bibinjskog ronilačkog kluba omogućili su zainteresiranim iz Biograda i Zadarske županije da do 22. travnja i međunarodnog Dana planeta Zemlje u sljedećih mjesec dana "upoznaju" sva ta lijepa, smiješna, čudnovata i simpatična stvorenja iz dubina Jadranskog mora koja su strpljivo pozirala svojim gostima - fotografima Đaniju Igliću, Ivani Kurić, Anti Uglešiću i Ivici Šoši, naglasio je Željko Domitrović, predsjednik Hippocampusa. Pritom je naglasio kako ovom građanskom inicijativom i izložbom žele ekološki osvijestiti građane Biograda na Moru i šireg okruženja te promovirati ljepotu i biološku raznolikost jadranskog podmorja.
Mnogo je onih koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Zato portreti raznolikih riba i drugih zanimljivih stanovnika mora zaista plijene poglede.
Fotopriče
- To i ne čudi budući da svaka fotografija priča svoju priču, i dok ju gledate, na trenutak imate osjećaj kao da ste doista bili tamo - na dubinama tog jedinstvenog, podvodnog svijeta, kazao je biogradski dogradonačelnik Marijan Stopfer, prigodom otvaranja ove jedinstvene izložbe.
Potom je u susjednoj prostoriji otvorena i izložba oslikanih pisanica vrtića iz Biograda, Pakoštana, Sv. Filip i Jakova, Tkona i Benkovca te likovnih i literarnih radova Osnovne škole Biograd.
- Radovi su to s Uskršnjeg sajma održanog na Trgu hrvatskih velikana, rekla je Esma Brzić. Najbolji radovi su i nagrađeni, obznanila je ravnateljica biogradskog vrtića.
O izložbi je govorila i profesorica Likovnoga Dijana Vego, a otvorio ju je donačelnik Stopfer.

http://www.zadarskilist.hr/