• hr
  • en
  • de
  • it
Grad Korcula stari grad www ludabluna bloger hr
Pogled na zvonik www matica hr
Korcula okupana zlatom www ludabluna bloger hr
Grad Korcula most_www jumpmantours com
Grad Korcula panorama_www cromaps com
Korcula okom ptice www korcula net



18.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
20
23
20
Tmax(°C)
27
28
21


19.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
20
24
20
Tmax(°C)
26
28
22


20.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
20
25
22
Tmax(°C)
28
30
22


Korčula/otok Korčula

Korčula/otok Korčula     Marco Polo fest

MEĐUNARODNI "MARKO POLO FEST", festival pisme i vina, tradicionalan je HRVATSKI festival nastao u čast 700. godišnjice povratka čuvenog putnika, putopisca, trgovca, istraživača dalekog istoka i diplomata na dvoru Kublai Khana, korčulanina MARKA POLA. Velika zainteresiranost kako Hrvatske tako i svjetske javnosti za ovaj projekt stvoren sa puno entuzijazma i odvažnosti, otvara put ka MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA.

MEĐUNARODNI "MARKO POLO FEST", festival pisme i vina u deset godina postojanja, ostavlja za sobom dah dalmatinskog, hrvatskog, sredozemnog i međunarodnog okruženja, otvorene ruke i mogućnost svim ljudima dobre volje da najbolji uradak ponesu korčulanski vjetrovi diljem svijeta. Dođite i uvjerite se u neizmjeran sklad prirodnih ljepota, korčulanskog raja. Čekaju Vas biserni otoci, djevičanske plaže, prekrasne uvale, vinogradi, maslinici, gusta borova šuma, pisma i vino, sunce i more i korčulanski "nomen est omen".

MEĐUNARODNI "MARKO POLO FEST", festival pisme i vina, "BILO JIDRO JADRANA, KORKYRA MELAINA, KORKYRA NIGRA, AFRODITA KORČULA, KORČULA JE BISER MORA" i drugi naslovi zaista govore o Korčuli sve, jer biti kolijevkom i izlogom kulturne baštine, grčko-rimske, ilirsko-mletačke, europske i svjetske, već tisućama godina nije zanemarivo. Otok Korčula ne iseljava, a uz svoju bogatu kulturno povijesnu tradiciju, najraspjevaniji otok zasigurno zavrjeđuju ovaj: poseban, originalan i svjetski festival.

MEĐUNARODNI "MARKO POLO FEST", festival pisme i vina sastoji se od dvije finalne i jedne međunarodne večeri: "PISMA I VINO", "ZABAVNE MELODIJE" i "MELODIE MARKA POLA". Na samom početku uoči prve festivalske večeri je takozvana : "FEŠTA OD VINA", na kojoj pravo natjecanja imaju proizvođači vina cijelog svijeta. Ocjenjivački sud je sastavljen od profesionalaca, enologa a pravo na degustaciju vina imaju i estradne zvijezde tj. izvođači, glumci, pjevači i predstavnici zemalja, učesnica Festivala.

Na MEĐUNARODNOM "MARKO POLO FEST", festival pisme i vina u samom programu mogu sudjelovati izvođači cijelog svijeta, kao i proizvođači najboljih vinskih sorti. Sponzor ili donator Festivala kao i Pokrovitelj može biti: Tvrtka, ustanova i pak sama privatna osoba, koju će Festival kroz svoj program promovirati i medijski reklamirati.

Izvor: http://www.marcopolofest.hr/