• hr
  • en
  • de
  • it

Lukobran razdora u Pješčanoj Uvali

Lukobran u Pješčanoj Uvali, koji su mještani samoinicijativno izgradili još 1988. godine, trebao bi uskoro biti legaliziran. Naime, u proračunu za 2012. godinu, koji, istina, tek treba proći Općinsko vijeće, predviđeno je 50 tisuća kuna za izradu projekta lukobrana. Razlog tomu je i nedavni nalog građevinske inspekcije da se lukobran ukloni s obzirom na to da je ilegalan i ne postoji u prostornoplanskoj dokumentaciji.
Prije ovog drastičnog poteza inspekcije, na koji nam je ukazao predsjednik Pomorskog športsko-ribolovnog društva Pješčana Uvala Aldo Peruško, već je na lukobranu bila izvješena ploča s upozorenjem da je zabranjeno obavljanje radova, ali to se odnosilo na sanaciju koju je samoinicijativno počelo spomenuto društvo.

- Ljetos je građevinska inspekcija zabranila radove na lukobranu koje smo mi inicirali jer u glavnom projektu nije bila predviđena platforma. Napravili smo dopunu projekta koja je postala u rujnu pravomoćna. Tada je ploča sa zabranom skinuta, no nakon nekoliko dana opet je stavljena s opaskom da se lukobran, s obzirom na to da je ilegalan, treba rušiti! Tada smo se sastali s ljudima iz Općine, ukazali na to da lukobran treba pod hitno legalizirati i dogovorili da se građevinskoj inspekciji uputi dopis da je lukobran u procesu legalizacije, rekao nam je Peruško.
Od medulinskog načelnika Gorana Buića nismo uspjeli saznati je li dopis proslijeđen inspekciji, no potvrdio je da će u suradnji s Mjesnim odborom i PŠRD-om biti napravljen projekt lukobrana, a o rekonstrukciji i financiranju dogovorit će se sve strane. Naveo je da će projekt biti izrađen tako da lukobran osim zaštitnog ima i javni sadržaj s obzirom na to da je dosta širok, no što bi konkretno moglo biti na njemu, još se ne zna.

Izvor: www.glasistre.hr