• hr
  • en
  • de
  • it

Jedrilica potonula za 10 minuta

U pulskoj ACI marini, na vezu uz glavni stari središnji mol, u petak oko 13 sati potonula je jedrilica "Siga". Prema prvim informacijama, drvena jedrilica, duga oko 18 metara, potonula je zbog dotrajalosti.
Brod nema vlasnika, odnosno on je preminuo još prije nekog vremena. U toj neobičnoj pomorskoj nesreći nije bilo ozlijeđenih, a niti je more onečišćeno.
ŽNa mjestu događaja zatekli smo pomorsku policiju koja je zajedno s pulskom Lučkom kapetanijom obavljala očevid. Neslužbeno smo saznali da je drvena brodica već dulje vrijeme bila u lošem stanju. Često se morala "šekivati", odnosno u nju je prodirala voda pa ju je trebalo ispumpavati.

"Primijetio sam da nešto nije u redu, no prije nego li sam išta uspio reći brod je već bio na dnu. Nije mu trebalo ni deset minuta da potone do kraja", rekao nam je jedan ribar s pulske rive.
Kako je izvijestila glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan, jedrilica je potonula iz neutvrđenih razloga.

"O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Pula te su na mjesto potonuća stigli inspektor sigurnosti plovidbe i hidrograđevinski inspektor. Iako nije došlo do curenja goriva te nema onečišćenja morskog okoliša, na mjesto potonuća upućena je tvrtka Dezinsekcija Rijeka za slučaj eventualnog onečišćenja i potrebe postavljanja zaštitinih brana. Jahta je potonula na vezu na dubini od oko četiri metra, dok su izvan mora samo jarboli. Lučka kapetanija Pula izdala je rješenje o vađenju plovila ACI Marini Pula, obzirom da je vlasnik potonule jahte preminuo. Istraga je u tijeku, a provodi je inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Pula", izvijestila je glasnogovrnica Halužan.

Izvor: www.glasistre.hr