• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatska predstavljena na sajmu Interboot u Friedrichshafenu

U nedjelju 25. rujna 2011. godine zatvorio je vrata 50. po redu jubilarni sajam nautike i nautičkog turizma Interboot, na kojem je hrvatska nautička ponuda, već tradicionalno, predstavljena na štandu Hrvatske turističke zajednice. Štand Hrvatske turističke zajednice posjetili su brojni zainteresirani, te potencijalni gosti koji su u Friedrichshafen stizali i iz udaljenih krajeva Njemačke te iz Švicarske i Austrije.

Važno je napomenuti da su Friedrichshafen i okolna regija ekonomski vrlo stabilno i bogato područje koje je vrlo zanimljivo za Hrvatsku. Zračna luka u Friedrichshafenu nalazi se u neposrednoj blizini sajmišta, povezana je izravnim sezonskim linijama sa zračnim lukama Pula, Zadar i Split.
Sajam je zabilježio pojačanu posjećenost te su kroz devet sajamskih dana, u deset hala sajmišta i u luci u Friedrichshafenu, gdje je premijerno održano predstavljanje raznih plovila, prošlo 92.700 posjetitelja. Gotovo svi od 511 izlagača iz 20 zemalja svijeta koji su bili prisutni na sajmu izrazili su zadovoljstvo nastupom te brojem poslovnih susreta.
Osim velikog broja posjetitelja hrvatski su štand posjetili i direktor sajma Friedrichshafen, Klaus Wellman i direktor Interboota, Dirk Kreidenweiß, a poseban gost na štandu bio je Eckart Diesch, koji je jedriličarskoj publici poznat kao osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Monteralu 1976. te kao svjetski prvak 1986. u kategoriji Flying Dutchman, a danas obnaša funkciju predsjednika Württembergskog Yacht Cluba, trećeg po broju članova u Njemačkoj i odličan je poznavatelj hrvatske nautičke ponude.

Sajam Interboot potvrdio je i u ovoj godini titulu jednog od najpoznatijih nautičkih sajmova u Europi.

Izvor: www.mint.hr