• hr
  • en
  • de
  • it

Gospare privlače krstarenja kruzerima

Silvestarsko blještavilo europskih metropola privlači brojne Dubrovčane koji će tradicionalni doček Nove godine na Stradunu zamijeniti onim na Trafalgar Squareu ili Champs Elyseesu.
I dok će nekoliko tisuća turista, čiji će se broj znati tek uoči samog blagdana, u 2012. godinu uplesati uz melodije Jelene Rozge i klape "Intrade", nemali broj Dubrovčana slavit će u inozemstvu.  

Među Atlasovim blagdanskim putovanjima već tradicionalno su najtraženije europske destinacije poput Pariza i Londona, a zanimljivo je da ove godine naši klijenti s dubrovačkog područja pokazuju veće zanimanje za daleka putovanja nego prošlih godina.
Posebno su tražena putovanja u Jordan, gdje će doček biti priređen u pustinji Wadi Rum, u kojoj je sniman poznati film "Lawrence od Arabije", te Maroko, do kojega će doploviti brodom MSC Splendida, kaže voditeljica koroporativnih korporacija Adriatica.neta Nikolina Frklić.

Uz novogodišnja krstarenja s polascima iz talijanskih luka, među Dubrovčanima su sve popularnija i kružna putovanja u siječnju i veljači, koja su zimi i znatno povoljnija nego u drugo doba godine. U posebnoj ponudi te agencije našlo se tako i osmodnevno krstarenje brodom kompanije MSC od Genove do Casablance po cijeni već od 1800 kuna po osobi, za koje je zanimanje iskazao znatan broj Dubrovčana.
Slično je iskustvo i drugih domaćih putničkih agencija, koje također bilježe povećano zanimanje klijenata s hrvatskog juga za novogodišnja putovanja po Europi, ali i u egzotične, daleke destinacije, koja su u pravilu i znatno skuplja pa se za njih najčešće odlučuju Dubrovčani dubljeg džepa.

Neki će, pak, koncem prosinca blagdanske sitnice, umjesto na Božićnom sajmu u Luži ili na Gundulićevoj poljani, kupovati na nekom od turskih bazara, a za njih je agencija Elite travel u suradnji s Let,s travelom ponudila četverodnevni boravak u Istanbulu, s direktnim letom iz Dubrovnika po cijeni od 1890 kuna te dodatnih 590 kuna za pristojbe, koji uključuje i doček Nove godine.
I dok će Dubrovčani na Silvestrovo uživati u umijeću istanbulskih trbušnih plesačica, brojni će turski turisti, zajedno s francuskim i ostalim gostima, novogodišnji pjenušac otvoriti u Dubrovniku.
Lani je novogodišnje blagdane u Dubrovniku provelo 4000 gostiju, pa se s pravom očekuje da će se i predstojećih blagdana turisti s inozemnom putovnicom u Dubrovniku brojiti u tisućama.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr