• hr
  • en
  • de
  • it
Brijuni drvored photo: www.brijuni.hr
Brijuni luka photo: www.brijuni.hr
Brijuni kastrum photo: www.brijuni.hr
Brijuni priroda photo: www.brijuni.hr
Detalj iz Brijuna photo: www.brijuni.hr
Brijuni safari park photo: www.brijuni.hr



18.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
19
23
20
Tmax(°C)
24
26
21


19.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
20
23
19
Tmax(°C)
22
25
22


20.09.2018.
prijepodne
poslijepodne
noć
prikaz
vjetar
Tmin(°C)
19
24
19
Tmax(°C)
25
28
21


NP Brijuni

NP Brijuni     Gdje pojesti

Ugostiteljska ponuda na Brijunima od početka devetnaestog stoljeća pa sve do današnjih dana plijeni pažnju. Asocira na bogatu trpezu i kvalitetnu poslugu na opuštenost i sklad uz dozu mističnosti i želje da se zaviri u svijet mondenog odmarališta.

Utemeljitelj procvata brijunskog otočja i turizma na njemu bio je Paul Kupelwieser. U hotelima su odsjedali pripadnici europskog jet-seta gosteći se u ugodnoj raskošnosti restorana i velebnih terasa smještenih uz samu morsku obalu, uživajući u gastronomskom umijeću ponajboljih kulinarskih majstora.

Sredinom prošlog stoljeća kad se nad hotelima slegnula prašina prolaznosti i ratnih razaranja Josip Broz im je odlučio vratiti staro blještavilo i glamur. Gastronomski i enološki znalci osmislili su delicije primjerenije novijem dobu i probranom ukusu svijetske elite koja je posjećivala Brijune.

Danas, na početku novog tisućljeća ugostiteljska ponuda na Brijunima teži novim trendovima u uživanju hrane i pića, a prostori na kojima se pripremaju i poslužuju jela poveznica su sa bogatom prošlošću. Iako su se kulinarska umjeća te kultura hrane i pića mjenjali kroz povjest i danas u nekim odabranim prilikama, ponekim jelom pripremljenim po recepturi iz bogate Brijunske povjesti probudimo maštu posjetitelja.

 RESTORANI

  • Restoran "Galija" je najrenomiraniji restoran sa 70 sjedećih mjesta u sali i 30 na terasi. Smješten je u neposrednoj blizini centralnog gata. Svratite li u restoran "Galija", pružit će vam se mogućnost uživanja u kreativnoj kuhinji mediteranskog tipa s kvalitetnim izborom ribljih i mesnih jela te flambiranih slastica.
  • Restoran "Plaža" smješten uz samu morsku obalu, sa 130 sjedećih mjesta, osim prekrasnog pogleda prema istarskom kopnu iz sjene stoljetnih borova nudi izbor jela od svježe ribe i mesa. Jelovnik je prilagođen potrebi za laganim, kvalitenom obrokom u ljetnim mjesecima uz odabir kvalitetnih istarskih vina i ostalih osvježavajućih pića.
  • Terasa restorana "Školjka" smještena između crkvice Sv.Germana i Kaštela za dana pruža utočište za okrepu jednostavnim jelima i osvježavajućim pićima i prvenstveno je namjenjena dnevnim posjetiteljima Brijuna, dok u večernjim satima primamljuje diskretnim, pomno odabranim osvjetljenjem crkvice i kaštela te ugodnom, živom muzikom.

 

Izvor: http://www.brijuni.hr/