• hr
  • en
  • de
  • it

Bunarina čeka koncesionara

Nakon gotovo dvije godine otkako je financijska policija zbog neplaćenog poreza od 10 milijuna kuna blokirala račun tvrtke Bunarina d.o.o. koja upravlja istoimenom sportskom (i nautičkom) lučicom, sudbina kultnog okupljališta Puljana uskoro bi trebala biti poznata.

Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Republike Hrvatske, prošlog četvrtka, prihvaćena je namjera o davanju koncesije za sportsku i nautičku luku na Bunarini. Koncesija za luku nautičkog turizma dodijelit će se na 30 godina, dok će se sportski dio Bunarine dati na 20 godina. Postojeća je koncesija, ona za sportsku lučicu, istekla još u kolovozu ove godine.

Kada će Vlada objaviti natječaj za dodjelu koncesija, još nije poznato. A nije poznato ni hoće li se na natječaj javiti dosadašnji koncesionar.

- Hoće li se Bunarina d.o.o. javiti na natječaj za dodjelu koncesije odlučit će skupština društva na kojoj će biti prisutni i vjerovnici. Skupština će se održati idući tjedan i do tada ne mogu ništa reći, rekao nam je privremeni stečajni upravitelj Boris Debelić iz Rijeke. Stečajnim je upraviteljem imenovan koncem srpnja kada je Trgovački sud u Rijeci pokrenuo takozvani prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka.
Debelić je naime dobio zadatak da pregleda poslovni prostor Bunarine te da obavi uvid u poslovne knjige i dokumentaciju. Svoje je izvješće trebao dostaviti u rujnu Trgovačkom sudu u Rijeci, no kakva je odluka bila, nije poznato. O tome te o daljnjem postupku poslovanja Bunarine bit će govora na predstojećoj skupštini.
Najnovija zbivanja oko Bunarine, odnosno namjeru Vlade RH o dodjeli koncesija, nije želio komentirati ni bivši direktor Bunarine Goran Vrbanac. Kratko nas je izvijestio da on više nije odgovorna osoba koja može davati bilo kakve informacije te da se obratimo upravitelju Debeliću.
Nismo stoga mogli doznati što se događa na Bunarini, ni sa zaposlenicima, ni s korisnicima vezova. Nitko nam naime nije znao odgovoriti kome vlasnici brodica na Bunarini plaćaju vez imajući na umu da je račun tvrtke blokiran.
Neslužbeno doznajemo da je poslovanje Bunarine prebačeno u novu tvrtku. Oni koji će se vjerojatno javiti za dodjelu koncesije, barem onu koja se tiče sportskog dijela luke, je Radničko sportsko društvo Uljanik. Voditelj sportskog programa društva Vjekoslav Jozanović kazao nam je da će o javljanju na natječaj za koncesiju odlučivati skupština, no kada će se sastati, nije mogao reći.

Izvor: www.glasistre.hr