• hr
  • en
  • de
  • it

Adris RC44 Kup - Aqua nadomak pobjede

Britanska Aqua je dan uoči kraja nadomak pobjede na Adris RC44 Kupu. U neslužbenom posjetu Rovinju i regati bio je jučer i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, kao i naši najbolji jedriličari olimpijskih klasa. Proglašenje najboljih na Adris RC44 Kupu sutra u ACI marini Rovinj.

Težak je dan jučer bio na Adris RC44 Kupu. Lagani zapadnjak natjerao je posade da se dobro oznoje, i u doslovnom i u prenesenom značenju. Vjetar je bio promijenjiv i valjalo je dobro otvoriti oči, i najmanja greška skupo se plaćala. Tri su plova odjedrena, a dan je svakako najbolje iskoristila francuska posada Aleph koja je pobijedila drugi i treći plov dana, te tako napredovala na treće mjesto poretka. Također izvrsno jedrila je posada britanske Aque koja je s pobjedom i dva treća mjesta praktički osigurala pobjedu na regati. Imaju 16 bodova prednosti ispred drugoplasirane slovenske posade Cereef i to je prilično dobra zaliha uoči zadnjeg dana natjecanja. No, nadmetanje za poredak od drugog do četvrtog mjesta bit će vrlo uzbudljivo. Cereef ima četiri boda prednosti ispred Alepha, koji pak ima isti broj bodova kao američki Oracle na četvrtom mjestu i jedan bod manje od trenutačno petoplasiranog švedskog Artemisa.

U neslužbenom posjetu Rovinju i Adris RC44 Kupu jučer je bio hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji se nakon šetnje središtem Rovinja sastao sa čelnim ljudima Adris Grupe predvođenima predsjednikom Uprave Antom Vlahovićem, s istarskim županom Ivanom Jakovčićem, gradonačelnikom Rovinja Giovanniem Sponzom, te predsjednikom HJS-a Marijanom Hanžekovićem.

U posjeti regati bili su jučer i najbolji hrvatski jedriličari olimpijskih klasa Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić i Tonči Stipanović koji su se ovom prigodom i upoznali s predsjednikom Josipovićem. Naši olimpijci malo su se odmorili u Rovinju, svi su duboko u pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Primjerice Tonči Stipanović stigao je jučer iz Italije, s tamošnjeg državnog prvenstva olimpijskih klasa gdje je bio drugi, a Fantela/Marenić danas putuju na pripreme van Hrvatske.

Danas je zadnji dan Adris RC44 Kupa, start je predviđen u 11.30, proglašenje najboljih slijedit će odmah nakon objave službenih rezultata.

Izvor: www.hjs.hr