• hr
  • en
  • de
  • it

09.09.2010. Najava: Adriatic Boat Show Šibenik

Po treći put u paleti „mora nautičkih prilika" na Adriatic Boat Showu od 16. - 19. rujna u šibenskoj Mandalina Marini uz nautičku opremu, opremu za sport i ribolov i, naravno, nova plovila renomiranih proizvođača naći će se i poveći broj rabljenih brodova. Izvrsna je to prilika za čarter tvrtke koje na kraju (nadamo se uspješne) sezone obnavljaju flotu, a financijska kriza koliko god je briga zadala većini nautičara, rezultirala je i rastom tržišta rabljenih brodova koji se prodaju po sve nižim cijenama. Tu se otvara i mogućnost za sve koji već neko vrijeme vrebaju priliku za kupnju svog prvog broda, kao i za iskusne nautičare koji će u devetom mjesecu poželjeti veći, jači ili brži brod za sljedeće krstarenje jadranskim otocima.
Adriatic Boat Show se od prvog izdanja profilirao kao sajam izraženog radnog karaktera. Zato i ove godine NCP nastavlja s apeliranjem na širu javnost i nadležne institucije kako bi se napokon unaprijedili uvjeti poslovanja u nautičkom sektoru te iskoristio potencijal nautike za gospodarski razvoj. Prilagođavanje stope poreza na dodanu vrijednost turističkim aktivnostima nautičara, kabotaža, mogućnost tax free goriva, čemu novi zakon o pomorskom dobru, implementira li se strategija razvoja nautičkog turizma te kada će posade megajahti pod stranom zastavom moći zimovati u hrvatskim marinama niz je pitanja o kojima će se 16. rujna diskutirati na prvom hrvatskom Nautičkom forumu. Uz suorganizatorsku podršku MMPI i HGK-e, Nautički forum okupit će predstavnike nadležnih ministarstava, relevantnih institucija i strukovnih udruga kako bi pronašli odgovore i definirali operativni plan za rješavanje ključnih pitanja.
Popratni program sajma obilovat će i sportskim događanjima, regatama za male i velike s naglaskom na veslanje i jedrenje, zabavni program popunjen je svakodnevnim večernjim i popodnevnim koncertima, a ABS će ove godine svojim posjetiteljima, imeđu ostalog, predstaviti i prvi šibenski City Brand Event...
Generalni pokrovitelj Adriatic Boat Showa i ove godine je Jadranska Banka, službeni osiguravatelj Jadransko osiguranje, Autoline iz Zadra osigurava službeni automobil koji će ove godine biti Mercedes dok je za službenu odjeću odabran brend Slam. Adriatic Boat Show matični je sajam hrvatskog Klastera male brodogradnje, te će se i ove godine održati pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva turizma, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Grada Šibenika, Šibensko - kninske županije i Hrvatske gospodarske komore, a potvrđeno je i da će sajam službeno otvorit Predsjednik RH - prof.dr.sc. Ivo Josipović.

Izvor: ABS Marketng Laura Višković