• hr
  • en
  • de
  • it

04.09.2010. Jahta Romana Abramoviča u Rovinju

U rovinjsku luku Valdibora uplovila je najnovija jahta iz flote ruskog milijardera Romana Abramovicha, čije bogatstvo Forbes procjenjuje na 11 milijardi dolara, najpoznatijeg kao vlasnika slavnog londonskog nogometnog kluba Chelsea.
Od diskretnih djelatnika Lučke uprave i agenta Country cluba nismo uspjeli doznati je li na brodu i Abramovich osobno. Njegova jahta "Pelorus" svake godine dolazi u Rovinj.
"Luna" sa 115 metara nije najduža, ali je zato najšira jahta na svijetu, a na četiri palube toliko je sadržaja, da je specijalizirane revije nazivaju najluksuznijom, s ekstremnim dizajnom. Prepoznatljiva je po pravom telekomunikacijskom tornju, koji je toliko sofisticiran da se s njega može komunicirati s bilo kojeg mjesta i u bilo kakvim vremenskim uvjetima.
Na prvoj palubi ima veliki bazen i sunčališta, a gostima su za dolazak i odlazak na raspolaganju dva helikoptera. Roman Abramović je u travnju ove godine osobno preuzeo Lunu u norveškom brodgradilištu Stahlbau Nord i ovo joj je prvi dolazak u Jadran. Prije nego što je stigla do Rovinja, "Luna" je u nedjelju bila usidrena u Trst.

Izvor: www.glasistre.hr