• hr
  • en
  • de
  • it

01.03.2010. 25.000 posjetitelja na sajmu sporta i nautike

Na Zagrebačkom velesajmu završen je 19. međunarodni sajam Sport i nautika.
U pet paviljona na 15.000 četvornih metara izložbenih prostora nastupila su 402 izlagača iz 32 zemlje. Prošle godine je izlagalo 512 izlagača na 27.000 četvornih metara izložbenog prostora. 
Predstavljeno je više od 150 plovila. Prvi puta na hrvatskom nautičkom sajmu izloženi su brod Rab 980 tvrtke Pičuljan, Orka 740 Pilot tvrtke Orka studio, Salona 44 tvrtke AD Brodovi, motorna jahta Miracul 30 S i gumenjak Shark 23 tvrtke Grginić jahte te gumenjak Bura tvrtke Hermes nautika.
Na sajmu Sporta i nautike održana je 8. međunarodna konferencija o kondicijskoj pripremi sportaša na temu „ Trening brzine, agilnosti i ekspolzivnosti" na kojoj je za kondicijskog trenera godine proglašen je Daniel Jurišić.
Održana je i međunarodna konferencija o kineziološkim sadržajima i društvenom životu mladih.
Na sjednici Izvršnog odbora Udruge male brodogradnje i nautičkog sektora Hrvatske udruge poslodavaca raspravljalo se o pripremama za izbornu skupštinu predviđenu za 19. ožujka u Splitu, na kojoj će Udruga promijeniti ime u Udruga poslodavaca nautičkog sektora.
Na sajmu Sporta i nautike svakog dana program su organizirali predstavnici Šibensko-kninske županije koja je vodeća u nautičkom turizmu.
Najuspješnijim izlagačima dodijeljena su priznanja.
Posebno priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila je tvrtka Pičuljan Marine d.o.o. iz Raba, a priznanja za visoku razinu nastupa Bravo-Makarska, Inter grupa i stolarski obrt Breza iz Zagreba, Motortech Consulting iz Pule, Navela iz Pule, Terra Nautica iz Zagreba i TM Zagreb.
Organizirane su i brojne atraktivnosti za posjetitelje. Premijerno je prikazan film
„ Rogi ribaru" autora Igora Felkera, a na otvorenom prostoru prikazano je ronjenje na dah. Među roniocima bio je i svjetski rekorder u ronjenju na dah Gianlucca Genoni.
U nagradnoj igri za posjetitelje prva nagrada bio je gumeni čamac Bura 2.3 sponzora Hermes Nautike iz Zagreba s vanbrodskim motorom HONDA 2,3 SCH sponzora Honda Marine-Fred Bobek iz Vodica.
Druga nagrada bilo je krstarenje za 6 osoba uz sedmodnevni najam jahte Linssen Grand Sturdy 29.9 AC sponzora Cantal Marine - Linssen Yachts iz Ljubljane.
Posjetitelji s kupljenom ulaznicom, koji su izvučeni, dobili su još desetak vrijednih nagrada.
Ovogodišnji sajam Sport i nautiku razgledalo je 25.000 posjetitelja.

Izvor: press služba ZV 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top