• hr
  • en
  • de
  • it

U TAJNOSTI PLOVI OCEANIMA: Mark Zuckerberg kupio megajahtu duljine 107 metara


Vlasnik Facebooka kupio je potajno još prije pet mjeseci superluksuznu jahtu te sad sa suprugom plovi svijetom.

Osnivač Facebooka, milijunaš Mark Zuckerberg, kupio je ultra luksuznu jahtu Ulysses za 150 milijuna dolara na sajmu jahti u Monaku u siječnju ove godine, piše Vip Yacht Club.

Krstari po Tihom oceanu
Jahta ima privatan helikopter, poseban 24 metarski čamac, dodatno teremsko vozilo i motocikl. Zuckerberg je 10. najbogatija osoba na svijetu, a bogatstvo mu se procijenjuje na 75 milijardi dolara. Jahtu je ugledao na sajmu, te ju je tajno kupio kasnije, bez da je to objavio svojim fanovima na Facebooku.
Jahta je originalno procijenjena na 295 milijuna dolara, ali je Zuckerberg dobio veliki popust jer se jahta prodavala već punih godinu dana. Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan koriste jahtu Ulysses već pet mjeseci, a posljednji su put viđeni u Tihom oceanu.

S jednim spremnikom goriva preplovi pola svijeta
Osnivač i vlasnik Facebooka kopio je jahtu od novozelandskog milijunaša Graemea Harta, poznatog po tome što voli luksuzne jahte. Greame je rođen 1955. radio je kao vozač autobusa asada posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 8 milijardi dolara, što ga čini 214 najbogatijom osobom na svijetu.
Jahta Ulysses izgrađena je u Norveškoj i u stanju je preploviti pola svijeta bez ponovnog uzimanja goriva te je projektirana da izdrži najgore vremenske uvjete. Jahta može ugostiti do 15 ljudi u 15 privatnih apartmana. broji 43 člana posade i 20 soba za njih. Maksimalna brzina je 15 čvorova.

Izvor: www.net.hr