• hr
  • en
  • de
  • it

Novi ART BOUTIQUE hotel s tajnim vrtom u Zadru

Smješten na atraktivnoj lokaciji u Kampo Kaštelu, povijesnoj zadarskoj četvrti u samom srcu stare jezgre, novootvoreni Almayer Art & Heritage Hotel je mali obiteljski boutique hotel sa svega devet ekskluzivnih smještajnih jedinica, atraktivnim „tajnim vrtom" i hotelskim bistroom Corte Vino & More.

Ovaj romantični dragulj s četiri zvjezdice, okružen zelenom oazom obližnjeg parka i zaštićenim kulturnim spomenicima, u neposrednoj je blizini svih gradskih znamenitosti, antičkog foruma, mora i zadarske rive te poznatih arhitektonskih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, udaljenih svega stotinjak metara.

Projekt je započeo 2013. godine otkupom ruševne zgrade i dvorišta zagušenog pregradnjama, ali zgrade s pozitivnom energijom od samog početka. Od samog početka projekta, vlasnici hotela - bračni drugovi Irina Bakija i Vjekoslav Bobić, zamislili su Almayer kao jedinstveni art hotel i galeriju s neponovljivim ambijentom u kojem se isprepliću stoljetna baština, suvremena umjetnost i dizajn. Misao vodilja projekta bila je transformacija u mjesto koje povezuje i emanira atmosferu doma i umjetničke galerije, prije nego li klasičnog hotela, mjesto za istinske znalce i suvremene epikurejce. Dok je sveobuhvatnom obnovom vanjštine kompleksa faksimilno rekonstruiran povijesni izgled zgrade iz 1863, dotle je interijer hotela doživio potpunu metamorfozu u prostor, vizualno bogat, istinski eklektičan i ispunjen kozmopolitskim duhom Mediterana. Idejno zamišljen od Otgonedija Derviševića, zahtjevni projekt uređenja hotela je potpuno osmišljen i vođen pod majstorskim ravnanjem Borisa Ružića, dizajnera i svestranog kreativca iz Istre, dobrog duha Almayera.

Dvorište Almayera posebna je priča. Okruženo i do 4,5 metra visokim srednjovjekovnim kamenim zidom, nakon potpune obnove pretvoreno je u „tajni vrt" i samo srce hotela, ispunjeno agrumima i, nadasve, pričama.

Konačnom arhitektonskom i hortikulturnom uređenju dvorišta veliki obol su dali Marin Supičić, mladi zadarski krajobrazni arhitekt, i posebno Ante Filipović Grčić, grafički dizajner iz Šibenika.

Osim cijelog vizualnog identiteta hotela, Ante Filipović Grčić dizajnirao je i, sada već amblematska, monumentalna dvorišna vrata hotela.

Dvorište hotela zamišljeno je kao središte hotela i bistroa Corte Vino & More. U njemu će se odvijati društveni život hotela kao amalgam tajnog vrta, klasične kavane i mediteranske piazze.

Vinske prezentacije, umjetničke radionice, literalne večeri, filmske projekcije, manja vjenčanja i privatni događaji, raznolike su mogućnosti i planovi vlasnika u atraktivnom eksterijeru vrta hotela.

 

Izvor: www.ezadar.rtl.hr