• hr
  • en
  • de
  • it

Nesreća na regati: nautičar pao u more i udario glavom o trup broda

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o jučerašnjoj pomorskoj nesreći u Kornatskom arhipelagu u kojoj je lakše ozlijeđen strani nautičar, koji je sudjelovao u regati 'Kornati Cup'.
Prema službenoj obavijesti MRCC Rijeka, odnosno Lučke kapetanije Zadar, nesreća se dogodila jučer, 30. travnja u 17.05 sati tijekom regate u Vrgadskom kanalu, kada se T.D.W., državljanin Republike Austrije kao član posade jedne od regatnih brodica hrvatske zastave, pokušao prekrcati na drugo plovilo tipa katamaran, imena 'Maria Pleasure', također hrvatske zastave.
Prilikom pokušaja prekrcaja Austrijanac je izgubio ravnotežu, udario glavom o palubnu platformu i pao u more, odakle su ga članovi posada odmah izvukli na palubu brodice sa koje je prvotno pokušao prekrcaj te ga je skipper iste, B.M., državljanin Republike Hrvatske odmah prevezao u Biograd na moru, gdje je ozlijeđeni zbrinut od djelatnika Hitne medicinske pomoći.
Oni su ga prevezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su utvrđene lakše tjelesne povrijede (s mogućnošću prekvalifikacije ovisno o daljnjem zdravstvenom stanju pacijenta) u predjelu glave i trupa u vidu oguljotina.
Službenici nadležne Lučke kapetanije Zadar i Pomorske policije Zadar u Pakoštanima su obavili alkotestiranje obojice skipera, kojim je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola, nakon čega su u 20.30 sati u OB Zadar uzeli izjavu ozlijeđenog nautičara, u okviru očevida i istrage o uzrocima ove pomorske nesreće.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr