• hr
  • en
  • de
  • it

Najveće turističke investicije u 2016. iz Poreča sele u Rovinj

Od gotovo 900 milijuna kuna, koliko su najveće istarske hotelske tvrtke pripremile za ulaganja u idućoj godini, čak polovicu ulaže rovinjska Maistra. Glavnina radova odnosi se na gradnju novog obiteljskog hotela Amarin.

Radovi su na budućem hotelu Amarin počeli prije mjesec dana, u tijeku je gradnja betonske konstrukcije. S obzirom na to da je na terenu tek gomila iskopa, zadivljujući je podatak da stotinjak radnika zagrebačkoga Kamgrada ne sumnja da će ispoštovati rok, a to je već lipanj iduće godine. Dakle, u samo 9 mjeseci nadomak Rovinju niknut će moderni hotel s 4 zvjezdice, okružen uređenim parkom, potvrđuje nam to i voditeljica gradilišta Martina Bošnjak.

Rovinjska Maistra u hotel ulaže čak 300 milijuna kuna, rekla je Vanja Mohorović, stručna suradnica u marketingu Maistre.

U idućoj će godini početi i radovi na rovinjskome hotelu Park. Riječ je o ulaganju koje je nedavno proglašeno državnim strateškim projektom. O visini investicije, Maistra još šuti, no nagađa se da će biti dosad najveća u hrvatskome turizmu. Novi hotel Park goste bi trebao primiti u sezoni 2017.

Izvor: http://radio.hrt.hr