• hr
  • en
  • de
  • it

Luksuzne vile uronjene u more prodaju se za 1.8 milijuna $

Od 42 plutajuće kuće koje se grade, za prodaju je preostalo još samo sedam. Obzirom da se radi o jedinstvenom projektu, odnosno građevini koja je više brod nego kuća, bit će izrađene od posebnih materijala
Oduvijek ste željeli kuću s pogledom na more. A što kažete na luksuzne kuće koje ne samo da imaju pogled na more, nego imaju i pogled na morsko dno, a ni to nije sve jer njihovi stanovnici doslovce žive u moru?
Kuće do pola uronjene u more, na način da se dio prostorija nalazi pod vodom, a dio u razini i iznad morske površine, a najveća spavaća soba i kupaonica se nalaze ispod morske površine i imaju ogromne prozore kroz koje se pruža pogled ne na more, nego u more, što daje sasvim novo značenje izreci "spavati s ribama".
Projekt je službeno predstavljen na Međunarodnom Boat Showu održanom ove godine u Dubaiju. Dizajn ovih neobičnih vila potpisuju vodeći europski arhitekti koji su za projekt "Srce Europe" angažirani od strane Kleindienst Groupa. Planira se da će "kućice u moru" biti dovršene krajem 2016. godine, na udaljenosti od 4 kilometra od obale Dubaija.
Od 42 plutajuće kuće koje se grade, za prodaju je preostalo još samo sedam. Obzirom da se radi o jedinstvenom projektu, odnosno građevini koja je više brod nego kuća, bit će izrađene od posebnih materijala.
Onima koji se odluče na kupnju garantira se povrat investicije jer svoje morsko utočište mogu iznajmljivati za godišnje odmore u sklopu ponude hotela s pet zvjezdica.
Adresa na koju zainteresirani mogu zatražiti primjerak e-brošure poznata je redakciji.
Inače, vile se prodaju po cijeni od 1.8 milijuna američkih dolara, a sitničavci su već primijetili da stakla podvodne kuće neće biti lako čistititi, te da pogled na more neće uvijek biti tako bajkovit kao što je prikazano na fotografijama

Izvor: www.novilist.hr