• hr
  • en
  • de
  • it

Lorencin u Madridu na konferenciji Mediterranean Resort &Hotel Real Estate Forum

Ministar turizma Darko Lorencin otputovao je u Kraljevinu Španjolsku, povodom konferencije Mediterranean Resort &Hotel Real Estate Forum. Ministar Lorencin sudjelovat će na panelu „Mogućnosti i prilike - lideri turizma na Mediteranu progovaraju", uz ministra industrije, energetike i turizma Kraljevine Španjolske José Manuel Soria Lópeza s kojim će održati i bilateralni sastanak. Suradnja s organizatorima konferencije uspostavljena je slijedom partnerstva s Adria Hotel Forumom, kako bi Hrvatska dobila na međunarodnoj prepoznatljivosti.
Boravak u Španjolskoj ministar Lorencin će iskoristit za susret s generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem te za posjet sjedištu te organizacije. S Rifaijem će razgovarati o programu UNWTO-a za Europu i predstojećim aktivnostima za zemlje članice, statističkim podacima i satelitskim bilancama te razvoju destinacijskog menadžmenta.
Tijekom boravka u Kraljevini Španjolskoj ministar Lorencin održat će sastanak u sjedištu zračnog prijevoznika Iberia gdje će razgovarati o mogućnostima uspostavljanja tješnije suradnje i više letova za Hrvatsku izvan glavne turističke sezone. Iberia je ove sezone imala letove iz Madrida za Zagreb, Dubrovnik i Split.
U prvih deset mjeseci Hrvatsku je posjetilo 205 tisuća turista iz Španjolske koji su ostvarili 448 tisuća noćenja (13 % porast u dolascima i 16%  porast u noćenjima).

Izvor: www.mint.hr